Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ciocniri lungi de peste 20 de ore între studenţii din Hong Kong şi forţele de ordine. Protestatarii au folosit arcuri cu săgeți și catapulte pentru a ține poliția la distanță (FOTO, VIDEO)

Ciocniri lungi de peste 20 de ore între studenţii din Hong Kong şi forţele de ordine. Protestatarii au folosit arcuri cu săgeți și catapulte pentru a ține poliția la distanță (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Tudor Ionescu - 18 Noi 2019, 09:48
Sursă foto: Twitter Galerie foto (5) Externe

Forţele de ordine şi protestatarii pro-democrație s-au ciocnit, din nou, pe parcursul weekendului, Universitatea Politehnică fiind centrul unora dintre cele mai violente momente de la începutul demonstraţiilor până acum. Autoritățile au avut nevoie de peste 20 de ore pentru a înainta în campusul universităţii. Între timp, studenţii universităţii şi-au făcut aprovizionarea cu hrană şi apă pentru mai multe zile în ceea ce a devenit un adevărat asediu.

 

Ciocniri violente în campusul Politehnicii din Hong Kong

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Potrivit BBC, universitatea ar fi fost înconjurată de poliţie, mai mulţi protestatari încercând să evadeze, numai pentru a se atrage asupra lor cu gaze lacrimogene, gloanțe de cauciuc şi tunuri cu apă. Luni dimineaţa, un alt grup a încercat să iasă din campus via un tunel, însă şi acolo au fost întâmpinaţi de forţele de ordine.

Anterior, autorităţile le spuseseră studenţilor că pot părăsi campusul, însă doar pe o singură ruta prestabilita şi doar după ce îşi abandonează armele şi măştile de gaze. Cu toate acestea, un protestatar a precizat că podul a fost blocat, ieşirea fiind practic imposibilă.

 

Campusul Politehnicii din Hong Kong, luni dimineaţa, după ciocnirile cu forţele de ordine

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

În momentul de faţă, în campus se mai afla aproximativ 1.000 de persoane, însă mulţi dintre aceştia sunt răniţi. Tot luni, forţele de ordine ar urma să facă un ultim asalt asupra campusului.

Pentru a ţine forţele de ordine la distanţă, protestatarii folosesc bombe incendiare, pietre, şi chiar arcuri cu săgeţi şi catapulte.

 

O mașină blindată a forțelor de ordine încearcă să înlăture o blocadă pusă de protestatari

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Forţe de ordine care încearcă să indimideze jurnalişti

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Hong Kong
 
Loading...