Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Cum şi-au bătut joc oponenţii Brexitului de moneda guvernului Boris Johnson care sărbătoreşte momentul (FOTO)

Cum şi-au bătut joc oponenţii Brexitului de moneda guvernului Boris Johnson care sărbătoreşte momentul (FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 31 Ian 2020, 18:08
Cum şi-au bătut joc oponenţii Brexitului de moneda guvernului Boris Johnson care sărbătoreşte momentul (FOTO) Sursă foto: Twitter Galerie foto (4) Externe

Câţiva susţinători ai apartenenţei Regatului Unit la Uniunea Europeană au găsit două modalităţi inventive de a ironiza moneda bătută de guvernul Boris Johnson cu ocazia Brexitului. Astfel, pe una dintre ele au scris "I love EU" (în traducere, "Iubesc UE"), iar pe cealaltă au scris "Release the Russia Report" (în răducere "Publicaţi Raportul 'Rusia'"). Aceasta din urmă, cel mai probabil, nu este o monedă per se, ci doar un meme. Raportul "Rusia" fiind un controversat raport, conceput de Mi5 şi Mi6 cu privire la amestecul serviciilor de informaţii ruse în politica internă a Marii Britanii. Raportul ar fi trebuit publicat la cel mult şase luni după ce a fost trimis către premier, lucru care se întâmpla în martie 2019. În ciuda acestei obligativităţi legale, guvernele conduse de Theresa May şi de Boris Johnson nu l-au publicat. Pe moneda bătută de guvernul Boris Johnson a fost inscripționat mesajul "Pace, prosperitate și prietenie cu toate națiunile".

Foto: Versiunea guvernului Boris Johnson (sursă foto: Twitter)

Foto: Versiunea anti-Brexit (sursă foto: Twitter / Nigel Ó Ceallacháin) 

Foto: O altă versiune anti-Brexit (sursă foto: Twitter / @devonlass)

Foto: Moneda de 50 de pence din 1973, anul intrării Marii Britanii in Comunitatea Economică Europeană (precursorul Uniunii Europene) (sursă foto: Amzon)ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

Citeşte mai multe despre:   Brexit