Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Donald Trump s-a răzgândit în privinţa sancţiunilor impuse Turciei. A anunţat şi un 'armistițiu permanent' în Siria

Donald Trump s-a răzgândit în privinţa sancţiunilor impuse Turciei. A anunţat şi un 'armistițiu permanent' în Siria

Un articol de: Tudor Ionescu - 23 Oct 2019, 20:36
Sursă foto: Facebook / The White House Externe

La doar o săptămână de la impunerea de sancţiuni Turciei, preşedintele american Donald Trump le-a şi ridicat, după care a declarat că acordul de încetare a focului din nord-estul Siriei este "unul permanent", transmite Reuters.

Potrivit lui Trump, caracterul "permanent" al acordului de încetare a focului dintre Turcia şi kurzi ar fi garantat chiar de Turcia. Motiv pentru care se impune o ridicare a sancţiunilor impuse cu doar câteva zile înainte.

"În această dimineaţă, guvernul Turciei a informat administraţia mea că vor opri luptele şi ofensiva din Siria şi că vor face armistiţiul permanent", a declarat Donald Trump, în cadrul unei conferinţe de presă, de miercuri.

Ulterior, el a anunţat şi o nouă direcţie a politicii externe americane din Orientul Mijlociu.

"Câţi americani trebuie să moară în Orientul Mijlociu în mijlocul acestor conflict antice de sectă şi tribale? Îi lăsăm pe alţii să se bată pentru acest nisip mânjit de sânge. Sunt angajat să urmez un traseu diferit, unul care va duce la victorie pentru America", a adăugat preşedintele american.

În urmă cu o săptămână, Statele Unite au impus sancţiuni economice Turciei din cauza ofensivei militare a acesteia din nord-estul Siriei, îndreptată împotriva kurzilor. Asta deşi tot Statele Unite (prin decizia lui Donald Trump) fuseseră cele care permiseseră iniţierea ofensivei de la bun început.

Marţi, Turcia a acceptat o propunere rusească de detensionare a situaţiei din nord-estul Siriei, ce prevede instituirea unei zone tampon şi a unui armistiţiu.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Siria,   Turcia
 
Loading...