Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe După şapte ani de lupte, regimul lui Bashar-al Assad a raportat o victorie majoră asupra 'teroriștilor' din oraşul Alep (FOTO, VIDEO)

După şapte ani de lupte, regimul lui Bashar-al Assad a raportat o victorie majoră asupra 'teroriștilor' din oraşul Alep (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Tudor Ionescu - 17 Feb 2020, 18:34
După şapte ani de lupte, regimul lui Bashar-al Assad a raportat o victorie majoră asupra 'teroriștilor' din oraşul Alep (FOTO, VIDEO) Sursă foto: Twitter / @Cicke69 Galerie foto (4) Externe

După aproximativ şapte ani de lupte cu forţele rebele, armata siriană a regimului lui Bashar al-Assad a raportat recucerirea oraşului Alep, precum şi a mai multor localităţi din jurul acestuia, relatează Reuters şi agenţia de presă siriană SANA

Alep fiind unul dintre ultimele centre populate importante ale forţelor rebele. Este, de asemenea, şi cel mai important oraş din nordul Siriei, existând o legătură directă între el şi Damasc, capitala ţării.

În mod paradoxal, Alep a fost recucerit de la "teroriştii rebeli" şi cu ajutorul luptătorilor Hezbollah, o grupare susţinută de Iran şi clasificată drept teroristă de Uniunea Europeană şi Statele Unite. De asemenea, oraşul a fost recucerit şi cu ajutorul aviaţiei ruse, ale cărei bombardamente au vizat însă şi ţinte civile, nu doar militare.

Ulterior recuceririi oraşului, agenţia de presă siriană SANA a postat mai multe înregistrări de propagandă care arată locuitori bucuroşi de moment.

Recucerirea oraşului Alep vine într-un moment în care au fost reluate discuţiile dintre Rusia şi Turcia şi care vizează preoponderent oraşul Idlib. Acesta beneficiază, în momentul de faţă, de protecţia militară a Armatei turce, care a ocupat mai multe puncte din jurul oraşului. Idlib este ultimul centru urban major încă aflat în mâinile rebelilor.

Negocierile dintre Turcia şi Siria, ce sunt purtate la Moscova, au loc după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan a făcut apel public la încetarea focului în nord-vestul Siriei, mai exact în provincia Idlib. El a cerut, de asemenea, şi retragerea forţelor lui Bashar al-Assad

Ambele solicitări au fost, până acum, ignorate, în ciuda existenţei un acord cu Rusia (făcut în toamna anului 2019) care prevede chiar încetarea focului.

Motivul invocat de Rusia pentru reluarea operaţiunilor şi ignorarea acordului făcut cu Turcia fiind faptul că: "militanţii au continuat să atace bazele ruseşti şi poziţiile siriene, iar acest lucru nu poate fi lăsat fără răspuns".

În acelaşi timp, Armata siriană a precizat că: "Este sarcina lor sacră şi nobilă de a elimina ce a mai rămas din organizaţiile teroriste indiferent unde se afla în Siria".Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Foto: Oraşul Aleppo (cu albastru) şi Idlib (cu roşu) (sursă foto: Google Maps)

 

Locuitori ai orașului Aleppo care se bucură de recucerirea orașului de către forțele lui Bashar al-Assad

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Siria,   Bashar al-Assad