Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fumul rezultat de pe urmă incendiilor din Australia va face înconjorul planetei. A dus la apariţia de furtuni fără ploi (FOTO, VIDEO)

Fumul rezultat de pe urmă incendiilor din Australia va face înconjorul planetei. A dus la apariţia de furtuni fără ploi (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Tudor Ionescu - 14 Ian 2020, 11:05
Sursă foto: NASA & Hepta.ro Galerie foto (2) Externe

Fumul rezultat de pe urmă incendiilor din Australia va face, în curând, ocolul Pământului, pentru că în cele din urmă să ajungă înapoi deasupra Australiei, a precizat BBC, care citează NASA.

"Ne aşteptăm ca fumul să facă cel puţin un înconjor al planetei", a precizat NASA.

De fapt, fumul ar fi înconjurat deja jumătate de planetă încă de pe data de 8 ianuarie. Iar în Australia, calitatatea aerului din oraşe mari precum Sydney, Melbourne, Canberra şi Adelaide a fost deja serios afectată.

Însă fumul pare să interfereze inclusiv cu modul de funcţionare al atmosferei, cel puţin la nivel regional.

"Incendiile din Australia nu au cauzat devastaţii doar la nivel local. Condiţiile nemaiîntâlnite, care includ căldură dogoritoare şi un nivel istoric de uscăciune, au dus la formarea unui număr neobişnuit de mare de furtuni cu descărcări electrice", a precizat NASA.

"Ele sunt cauzate de ridicarea cenuşii, a fumului şi a materialul care arde, prin intermediul unor curenţi de aer ascendenţi, foarte încinşi. Toate aceste materiale duc la o răcire, conducând la formarea de nori care se comportă precum furtunile cu descărcări electrice, dar neînsoţite de precipitaţii", a adăugat agenţia.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Australia,   NASA
 
Loading...