Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un gamer din Statele Unite a fost condamnat la închisoare pentru sesizarea poliţiei din motive false, ducând la moartea unui om

Un gamer din Statele Unite a fost condamnat la închisoare pentru sesizarea poliţiei din motive false, ducând la moartea unui om

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Sep 2019, 15:06
Sursă foto: hepta.ro Externe

Un gamer din Statele Unite a primit ani grei de închisoare după ce, împreună cu un alt jucător de jocuri video, a trimis poliţia la un bărbat care ulterior a fost împuşcat mortal, relatează The Independent.

Totul ar fi pornit de la o dispută pe care doi adolescenți au avut-o cu un alt jucător, în timp ce se jucau "Call of Duty: WWII". Atunci, cei doi au trimis poliţia la adresa la care ştiau că locuieşte gamer-ul cu care se certaseră.

Aparent, sesizarea pe motive false (denumită "swatting") între gameri e o practică destul de răspândită în Statele Unite pentru reglarea conturilor.

În plus, în sesizare, adolescenţii au precizat că persoana în cauză îşi ţine mama şi fratele ostatici, că voia să-şi incendieze propria locuinţă şi ulterior să se sinucidă.

Însă la adresa la care cei doi au trimis poliţia nu mai locuia jucătorul cu care se certaseră on-line, ci un bărbat de 28 de ani. Acesta stătea acolo împreună cu familia lui, nu jucase niciodată "Call of Duty: WWII" şi nu ştia ce se întâmplă. Poliţia a înconjurat locuinţa, a intrat peste bărbatul de 28 de ani şi l-a împuşcat. Acesta a murit mai târziu la spital.

Ca urmare a incidentului, cei doi adolescenţi au vrut să-şi ascundă urmă, încercând chiar să pună sesizarea poliţiei pe seama unui număr dintr-un alt oraş. În cele din urmă, însă, cei doi au fost prinşi.

Unul dintre ei a primit 20 de ani de închisoare, iar cel de-al doilea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi o amendă de 2.500 de dolari.

 
 
Loading...