Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Hillary Clinton pune la zid Londra din cauza nepublicării raportului privitor la amestecul Rusiei în politica britanică

Hillary Clinton pune la zid Londra din cauza nepublicării raportului privitor la amestecul Rusiei în politica britanică

Un articol de: Tudor Ionescu - 11 Noi 2019, 20:31
Foto: Hillary Clinton (sursă: Hepta.ro) Externe

Faptul că guvernul britanic refuză să publice un raport cu privire la un posibil amestec al Rusiei în politica britanică este ruşinoasă şi inexplicabilă, a declarat fostul candidat la prezidenţiale, Hillary Clinton, citată de The Guardian.

"Este incredibil de surprinzător şi de inacceptabil ca în ţara voastră (Marea Britanie - n.r.) există un raport guvernamental despre influenţă rusească, iar guvernul actual nu îl publică", a declarat Hillary Clinton.

În lună martie, serviciile de informaţii britanice au trimis spre aprobare un raport intitulat "Rusia", cu privire la influenţa aceştia în politica internă şi externă a Marii Britanii. 

"Cine se cred să ascundă o astfel de informaţie de public, mai ales înainte de alegeri", a adăugat ea.

De abia pe 17 octombrie ar fi fost trimis către guvern, care însă nu l-a publicat şi care a anunţat că nici nu îl va publica pe motiv că ar putea influenţa alegerile parlamentare de pe 12 decembrie.

Opoziţia a acuzat guvernul Boris Johnson de muşamalizare şi a indicat că raportul este în măsură să ridice semne de întrebare cu privire la Brexit şi cu privire la unii membri marcanţi ai Partidului Conservator. 

Ce dezvăluiri ar cuprinde controversatul raport:

  • Moscova a infiltrat agenţi operativi în Marea Britanie cărora le-ar fi obţinut cetăţenie britanică şi care ar fi acţionat ca intermediari pentru transferul de bani către unele partide politice;
  • Moscova a angajat mai multe companii de PR pentru a curăţa reputaţia anumitor oameni politici;
  • Moscova a înființat mii de companii prin intermediul cărora ar fi spălat bani în Marea Britanie, bani obţinuţi prin intermediul unor reţele de crimă organizată şi ulterior utilizaţi pentru a cumpăra politicieni britanici;
  • Numele mai multor politicieni marcanți care ar fi colaborat cu Moscova (unii dintre ei chiar din Partidul Conservator, din care provine și Boris Johnson).

Citeşte mai multe despre:   Hillary Clinton,   Brexit,   Boris Johnson
 
Loading...