Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Casa Albă, comunicat de presă în timpul întâlnirii Trump - Iohannis: 'Viitorul României și al relației României cu Statele Unite este foarte, foarte strălucit'

Casa Albă, comunicat de presă în timpul întâlnirii Trump - Iohannis: 'Viitorul României și al relației României cu Statele Unite este foarte, foarte strălucit'

Un articol de: Sebastian Pricop - 20 Aug 2019, 22:12
Sursă foto: hepta.ro Externe

Preşedintele Donald Trump l-a primit marţi seară la Casa Albă pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a doua de când deţine funcţia supremă în Statele Unite. În timpul acestei întâlniri, Casa Alba a emis un comunicat de presă în care apreciază viitorul ţării noastre şi a relaţiei bilaterale drept unul strălucit.

În acest comunicat, este atinsă şi problema vizelor pentru românii care vor să vină în Statele Unite, Casa Albă subliind că preşedintele Trump sprijină "eforturilor României de a deveni eligibilă în programul Visa Waiver, în concordanță cu rigorile legilor SUA".

Redăm mai jos integral comunicatul de presă al Casei Albe:

„Președintele Donald J. Trump celebrează parteneriatul nostru puternic cu România. Viitorul României și al relației României cu Statele Unite este foarte, foarte strălucit.

Președintele Donald J. Trump reafirmă și întărește parteneriatul SUA cu România.

Președintele Trump îl primește pe președintele Klaus Iohannis al României la Casa Albă pentru a reconfirma și celbra puternicul parteneriat strategic între țările noastre.

România celebrează 30 de ani de libertate și democrație în 2019 și continuă să facă mari progrese în depășirea moștenirii comunismului.

SUA și România au relații de securitate, de energie, nuclear-civile și de cyber securitate de care beneficiază ambele țări.

Țările noastre vor continua să lucreze împreună pentru a îndeplini provocările de securitate și de a îmbunătăți partneriatele economice și de energie.

Președintele Trump intenționează să extindă legăturile dintre cele două țări prin sprijinirea eforturilor României de a deveni eligibilă în programul Visa Waiver, în concordanță cu rigorile legilor SUA.

Sprijinul pentru aliatul nostru statornic: România este un aliat de neprețuit al NATO și sprijină SUA și eforturile de seucritate regionale și globale.

Se împlinesc 15 ani de când România s-a alăturat Alianței și a dovedit că este un partener puternic și îndeplinește angajamentul de a ccheltui 2% din IPB pentru apărare.

România a avut una dintre cele mai mari contribuții la misiunile NATO în Afganistan și sprijină misiunile din Kosovo, Bosnia și coaliția privind înfrângerea ISIS.

Militarii noșptri lucrează împreună pentru a descuraja provocările pe flancul estic al NATO.

După o întâlnire cu președintele Trump, România își modernizează Armata, cu sisteme americane, inclusiv rachete defensive Patriot.

România găzduiește prin rotație aproximativ 1.000 de soldați ai Statelor Unite și, de asemenea, sistemul SUA Aegis Ashore, care sprijină sistemul balisitic defensiv al NATO.

România se angajează să lucreze cu SUA în combatarea securităților cibernetice ridicate de comercianții chinezi în privința rețelelor 5G.”

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Klaus Iohannis,   Statele Unite
 
 
 
Loading...