Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Noi detalii din ultimele clipe de viaţă ale jurnalistului saudit Jamal Khashoggi. Ce i-ar fi rugat acesta pe presupuşii săi criminali

Noi detalii din ultimele clipe de viaţă ale jurnalistului saudit Jamal Khashoggi. Ce i-ar fi rugat acesta pe presupuşii săi criminali

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Sep 2019, 13:35
Sursă foto: hepta.ro Externe

Un ziar din Turcia a publicat noi detalii dintr-o înregistrare care a surprins ultimele momente de viaţă ale jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, transmite BBC.

Potrivit dezvăluirilor publicaţiei turce "Sabah", jurnalistul Jamal Khashoggi ar fi devenit suspicios încă din momentul intrării în consulatul saudit din Istanbul.

Acolo i s-ar fi spus că trebuie să se întoarcă la Riyadh (capitala Arabiei Saudite) întrucât pe numele lui ar fi existat un mandat emis de Interpol.

Jurnalistul ar fi refuzat să se conformeze solicitărilor celor de la consulat, motiv pentru care ar fi fost ridicat cu forţa. Anterior însă, el ar fi apucat să transmită SMS-uri către fiul său.

Odată reţinut, el le-ar fi spus celor care în cele din urmă l-au şi ucis să nu îi acopere gura întrucât suferă de astm. După care şi-a pierdut cunoştinţa.

Foto: Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi (sursă foto: hepta.ro)

Potrivit publicaţiei "Sabah", el ar fi fost ulterior sufocat cu o pungă de plasatic pusă pe cap, pe înregistrarea citată auzindu-se şi sunete de luptă. Mai mult decât atât, înregistrarea ar fi surprins până şi momentul în care jurnalistul ar fi fost dezmembrat cu ajutorul unui legist.

Jamal Khashoggi, care scria pentru publicaţia "Washington Post", a fost văzut intrând în consulatul saudit din Istanbul pe data de 2 octombrie 2018. El intenţionând să obţină actele necesare pentru a se căsători. El nu a mai ieşit de acolo, în cele din urmă confirmându-se moartea acestuia. Corpul lui nu a fost recuperat nici până acum.

La scurt timp după moartea jurnalistului au început să apară informaţii cu privire la faptul că Mohammad bin Salman Mohammad bin Salman, Prinţul Moştenitor saudit, ar fi comandat acţiunea. Guvernul saudit a respins, însă, acuzaţiile că operaţiunea ar fi fost comandată.

Foto: Mohammad bin Salman Mohammad bin Salman, Prințul Moștenitor saudit, (sursă foto: Facebook / Mohammad bin Salman Mohammad bin Salman) 

 
 
 
Loading...