Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Marea Evadare a lui Carlos Ghosn. Fostul şef al companiei Nissan a fugit din Japonia ascuns într-o cutie pentru echipament muzical. Cum a ajuns el din Japonia tocmai până în Liban

Marea Evadare a lui Carlos Ghosn. Fostul şef al companiei Nissan a fugit din Japonia ascuns într-o cutie pentru echipament muzical. Cum a ajuns el din Japonia tocmai până în Liban

Un articol de: Tudor Ionescu - 06 Ian 2020, 18:38
Marea Evadare a lui Carlos Ghosn. Fostul şef al companiei Nissan a fugit din Japonia ascuns într-o cutie pentru echipament muzical. Cum a ajuns el din Japonia tocmai până în Liban Sursă foto: hepta.ro Externe

Fostul şef al companiei Nissa, Carlos Ghosn, a reuşit să iasă din Japonie după ce a fost băgat într-o cutie, într--un hotel din Osaka, cutie care ulterior a fost pusă la bordul unui avion şi expediată în Turcia, arată BBC.

Din Turcia, Carlos Ghosn a fugit în Liban, ţară a cărei cetăţenie o are deja.

Potrivit autorităţilor japoneze, Carlos Ghosn ar fi plecat din locuinţa sa din Tokyo pe 29 decembrie şi s-a întâlnit la un hotel cu doi bărbaţi. De acolo, toţi cei trei au plecat spre gară, unde au luat un tren de mare viteză către Osaka. 

În Osaka, Carlos Ghosn şi cei doi bărbaţi au luat camere la un hotel din apropierea unui aeroport. La plecare, insă, pe camerele de luat vederi au apărut doar cei doi bărbaţi cu care Carlos Ghosn călătorea, nu şi el. Aceştia cărând două cutii mari, în care de regulă sunt transportate echipamente muzicale. Cutiile ar fi avut şi găuri în partea de jos, astfel încât Carlos Ghosn să nu se sufoce.

Cutiile nu ar fi fost verificate de către securitatea aeroportului din Osaka, iar numele lui Carlos Ghosn nu apare pe nicio listă de pasageri. 

"Se crede că a folosit metode ilegale pentru a părăsi ilegal țara", a precizat ministrul japonez al Justiţiei, luni.

În ultima fază a evadării, fostul şef al Nissan ar fi călătorit în Liban via Turcia, tot cu avionul, unde s-ar fi întâlnit cu soţia lui. 

Odată ajuns acolo, el a declarat că "nu a fugit de justiţie, ci de persecutare politică".

„Sunt prezent în Liban. Nu mai sunt ostatic al sistemului judiciar japonez parţial, unde prevalează prezumpţia de vinovăţie. Nu am fugit de justiţie, ci de persecutare politică. Acum pot comunica liber cu presa, lucru pe care îl pot face săptămâna viitoare", a spus Carlos Ghosn pe data de 31 decembrie, din Liban.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Conform rapoartelor, Carlos Ghosn şi-a fi petrecut ultimele luni planificându-şi fugă. 

Autorităţile japoneze încearcă acum să obţină, de la autorităţile libaneze, extrădarea lui Carlos Ghosn.

Citeşte mai multe despre:   Carlos Ghosn,   Nissan