Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Mărturii devastatoare pentru Donald Trump. Un ambasador a recunoscut public mai multe presupuse acţiuni de abuz în serviciu ale preşedintelui american

Mărturii devastatoare pentru Donald Trump. Un ambasador a recunoscut public mai multe presupuse acţiuni de abuz în serviciu ale preşedintelui american

Un articol de: Tudor Ionescu - 21 Noi 2019, 11:52
Mărturii devastatoare pentru Donald Trump. Un ambasador a recunoscut public mai multe presupuse acţiuni de abuz în serviciu ale preşedintelui american Externe

Preşedintele Donald Trump a condiţionat ajutorul militar dat Ucrainei de favoruri personale care l-ar putea ajuta să câştige alegerile din 2020, a declarat, miercuri, ambasadorul Statelor Unite la Uniunea Europeană, Gordon Sondland, în cadrul audierilor, citate de CNN.

Mai mult decât atât, o vizită a preşedintelui ucrainean la Casa Albă nu putea să aibă loc decât dacă Volodymyr Zelensky era de acord cu reluarea investigaţiilor asupra companiei "Burisma Holdings".

De asemenea, potrivit ambasadorului Statelor Unite la Uniunea Europeană, de aceste presupuse tentative de şantaj ar fi ştiu mai mulţi înalţi oficiali american. Printre ei s-ar număra Mike Pompeo (Secretarul de Stat), Rick Perry (Secretarul pe Energie), Mike Pence (vicepreşedinte) şi alţii.

"Toată lumea era la curent", a declarat ambasadorul Gordon Sondland în timpul audierilor.

Coincidenţă sau nu, tot miercuri, Ucraina a extins ancheta ce-l vizează pe fondatorul controversatei companii "Burisma Holdings". 

"Burisma Holdings" fiind compania ucraineană în care a lucrat, timp de cinci ani, fiul lui Joe Biden (Hunter Biden). Aceeaşi companie este, însă, suspectată că ar fi avut şi legături cu Federaţia Rusă exact în momentul Statele Unite şi Uniunea Europeană impuneau sancţiuni Moscovei din cauza crizei din Peninsula Crimeea şi a estului Ucraine. În situaţia în care suspiciunile se vor confirma, ar fi, deci, vorba de un conflict de interese din partea Statelor Unite, întrucât un american (cu influenţă) ar fi fost prezent în structurile de conducere ale unei companii care făcea afaceri cu Rusia, într-un moment în care se presupunea că i se impun sancţiuni economice.

Foto: Gordon Sondland, ambasadorul Statelor Unite la Uniunea Europeană (sursă foto: hepta.ro)

În mai multe postari pe Twitter, în care vorbeşte despre el însuşi la persoana a treia, preşedintele american a precizat că: "Vânătoarea de vrăjitoare pentru suspendare s-a terminat. Amasadorul Sondland îl întreabă pe preşedintele american (pe mine): 'Ce doreşti?' VEȘTI BUNE! Kaufland are o SURPRIZĂ pentru clienţi în fiecare zi, la ora 12.00

A fost o conversaţie foarte anevoiasa. Nu era într-o dispoziţie  foarte bună. El (preşedintele) doar a spus: 'NU VREAU NIMIC! NU VREAU NIMIC! FĂRĂ QUID PRO QUO! SPUNE-I PREŞEDINTELUI ZELENSKY SĂ FACĂ CE ESTE CORECT!' Mai târziu, ambasadorul Sondland a declarat că eu i-aş fi spus: 'Bun, du-te şi spune adevarul' Vânătoarea de vrăjitoare trebuie să termine ACUM. Este atât de nociva pentru ţara noastră".

Tot într-o postare pe Twitter (anterioară celei de mai sus), preşedintele Trump remarca faptul că: "Toţi cei patru avocaţi ai lui Gordon Sondland sunt donatori democraţi".

Audierile în cazul acuzaţiilor lui Donald Trump au loc în Camera Reprezentanţilor, o instituţie dominată de Partidul Democrat și condusă de Nancy Pelosi - un mai vechi oponent al lui Donald Trump

Foto: Președintele Ucraine, Volodymyr Zelensky (stânga), și omologul său american, Donald Trum (sursă foto: hepta.ro)

Președintele american este acuzat că a făcut presiuni asupra preşedintelui ucrainean să demareze o anchetă asupra lui Joe Biden, un foarte probabil adversar al său la prezidențialele din 2020.

În timpul conversației, Donald Trump i-ar fi făcut o „promisiune” lui Volodymyr Zelensky, încurajându-l să deschidă o investigație asupra lui Hunter Biden. 

Discuția telefonică a fost, însă, interceptată de serviciile de informaţii americane și urmată de un denunț intern.

  • De ce informaţii ar fi interesat Donald Trump cu privire la relaţia fiului lui Joe Biden cu compania energetică Burisma, din Ucraina

Hunter Biden (fiul lui Joe Biden) a fost criticat pentru faptul că a fost membru al comitetului de administraţie al companiei energetice ucraineane, Burisma Holdings, o companie cu legături directe cu Federaţia Rusă. Asta în timp ce Administraţia Obama (din care chiar tatăl lui Hunter Biden făcea parte) impunea sancţiuni economice Federaţiei Ruse pentru anexarea Pen. Crimeea şi pentru crearea de instabilitate în estul Ucrainei.

Ulterior, chiar fostul vicepreşedinte american Joe Biden a recunoscut public că l-a constrâns pe preşedintele al Ucrainei de la acea dată pentru a-l concedia pe procurorul ucrainean care investiga corupţia din compania Burisma Holdings.

Citeşte mai multe despre:   Donald Trump,   Ucraina,   Volodymyr Zelensky,   Gordon Sondland