Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Norvegia susţine că are un câmp petrolifer 'verde' care ajută, de fapt, la reducerea emisiilor cu efect de seră. Explicaţiile (FOTO)

Norvegia susţine că are un câmp petrolifer 'verde' care ajută, de fapt, la reducerea emisiilor cu efect de seră. Explicaţiile (FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 19 Ian 2020, 15:07
Sursă foto: Pixabay Galerie foto (1) Externe

Compania energetică "Equinor", din Norvegia, se laudă cu un câmp petrolifer "verde" care contribuie la reducerea emisiilor de dioxit de carbon prin faptul că produce cu 80-90% mai puţine emisii şi că va alimenta cu energie electrică alte câmpuri petrolifere mult mai poluante.

În toamna anului 2019, Norvegia a deschis câmpul petrolifer "Johan Sverdrup" care aproape peste noapte a dus la cea mai mare creştere a producţiei de petrol norvegiene din ultimii nouă ani.

"'Johan Sverdrup' este acum deschis. Asta este o ştire bună pentru investitorii noştri, pentru Norvegia - şi pentru emisiile noastre. Acum vom crea valoare şi beneficii societăţii norvegiene reducând emisiile", a precizat "Equinor", compania energetică de stat norvegiana.

Câmpul petrolifer "verde" ar produce, însă, deja aproximativ 350.000 de barili de petrol pe zi, producţia urmând a creşte până la 440.000 de barili.

"Câmpul petrolifer este alimentat cu energie electrică de la ţărm, ceea ce înseamnă că are unele dintre cele mai scăzute emisii de CO2 din lume. (...) În medie, emisiile producţiilor de gaz şi petrol de la 'Johan Sverdrup' sunt de doar 0,67 kg de CO2 per baril. Prin comparaţie, emisiile medii ale altor câmpuri prezente pe platoul continental norvegian sunt de 9 kg de CO2 per baril, sau de 18 kg de CO per baril, cât este media la nivel global", s-a mai lăudat compania.

În plus, mai susţine "Equinor", câmpul petrolifer "verde" ar urma să alimenteze cu energie electrică alte câmpuri petrolifere, ceea ce ar reduce emisiile totale de CO2 ale Norvegiei cu 620.000 de tone - aparent, echivalentul anual de emisii produse de 310.000 de automobile.

În fapt, câmpul petrolifer "Johan Sverdrup" este responsabil pentru revitalizarea sectorului petrolier norvegian (unul aflat, în esenţă, în declin). Însă chiar şi cu el, producţia de petrol a Norvegiei ar urma să intre în declin începând cu mijlocul deceniului următor (adică în jur de 2025-2026).

Citeşte mai multe despre:   Norvegia
 
Loading...