Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Partidul populist şi anti-european 'La Liga', condus de Matteo Salvini, în continuă ascensiune după ce a furat din electoratul partidelor de stânga

Partidul populist şi anti-european 'La Liga', condus de Matteo Salvini, în continuă ascensiune după ce a furat din electoratul partidelor de stânga

Un articol de: Tudor Ionescu - 28 Oct 2019, 12:51
Partidul populist şi anti-european 'La Liga', condus de Matteo Salvini, în continuă ascensiune după ce a furat din electoratul partidelor de stânga Sursă foto: Facebook / Matteo Salvini Galerie foto (2) Externe

În cadrul alegerilor regionale de duminică, "La Liga", partidul de extremă-dreaptă, populist şi anti-european din Italia, a atras de partea lui electoratul dintr-o regiune care în mod tradiţional era de stânga, transmite The Guardian.

Regiunea respectivă, denumită Umbria, se afla în centrul Italiei şi ca urmare a alegerilor, va fi condusă de un guvernator susţinut de "La Liga", şi de "Forza Italia", condus de Silvio Berlusconi.

Umbria este un mai vechi fief al partidelor de stânga şi are o populaţie de doar 900.000 de persoane. Victora oferă, însă, un nou avânt partidului lui Matteo Salvini, mai ales după înfrângerea politică recentă, care a dus la excluderea de la guvernare a formaţiunii conduse de el.

Acest avânt este întărit şi de cifrele din sondaje, care pun "La Liga" pe primul loc în preferinţele electoratului, cu un procentaj de 30% din populaţia cu drept de vot.

"La Liga" este un partid anti-european, populist şi de extremă-dreapta cu legături suspectate cu Rusia. Cu toate acestea, a obţinut 34,3% din voturi la alegerile europarlamentare din Italia.

La alegerile parlamentare din 2018, a obţinut însă doar 17,4% din voturi. Acel rezultat, combinat cu faptul că Matteo Salvini a intrat într-un conflict politic cu fostul său aliat, Luigi Di Maio, a dus la situaţia în care "La Liga" să fie exclusă din recent-reformatul guvern italian.

Italia este a doua cea mai îndatorată ţară din Uniunea Europeană, cu o datorie publică de peste 130% din Produsul Intern Brut (PIB). Doar datoria Greciei este mai mare, cu diferenţa că Italia este una dintre cele mai mari economii ale Uniunii. Prin urmare, o eventuală criză economică și politică a Italiei ar putea avea repercusiuni grave asupra tuturor membrilor Uniunii Europene.

Foto: Localizarea regiunii Umbria (sursă foto: Google Maps)Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   La Liga,   Matteo Salvini,   Italia,   Uniunea Europeana