Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Proteste violente în capitala Libanului. Demonstranții au folosit lasere împotriva forțelor de ordine (FOTO, VIDEO)

Proteste violente în capitala Libanului. Demonstranții au folosit lasere împotriva forțelor de ordine (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Tudor Ionescu - 18 Ian 2020, 23:10
Sursă: Twitter / @hasanshaaban Galerie foto (3) Externe

Sute de protestatari s-au adunat sâmbăta în centrul Beirutului în continuarea a ceea ce a fost caracterizată drept "săptămâna furiei", relatează CNN.

Protestele au deveni rapid violente, forţele de ordine lansând proiectile cu gaze lacrimogene către demonstranţi, iar aceştia ripostând cu cocktailuri molotov, pietre, focuri de artificii şi chiar lasere.

Libanul se confruntă cu demonstranţii încă din luna octombrie, atunci când a început una dintre cele mai profunde crize economice. Sistemul bancar se afla în colaps, există şi o limită la bancomate de doar 250 de dolari. În plus, moneda naţională şi-a pierdut 60% din valoare, ceea ce a dus la creşterea preţurilor, a inflaţiei şi la incapacităţi de plată.

Pe cale de consecinţă, premierul Saad Hariri a demisionat - deşi încă se află în funcţie în calitate de premier interimar.

Libanul este un stat aflat sub o puternică influență iraniană (exercitată prin intermediul grupării Hezbollah), prin urmare este de aşteptat o reacţie a Teheranului - cel mai probabil una de natură "covert" (adică ascunsă).

Şi foarte probabil, demonstraţiile din Liban nu sunt o coincidenţă date fiind mişcările similare din Irak şi chiar şi Iran.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Liban,   Iran
Loading...