Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Sute de fete şi femei, vândute pe post de 'soții' în ultimii doi ani pentru zeci de mii de dolari. Autorităţile au sistat în mod deliberat o anchetă

Sute de fete şi femei, vândute pe post de 'soții' în ultimii doi ani pentru zeci de mii de dolari. Autorităţile au sistat în mod deliberat o anchetă

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Dec 2019, 22:33
Sursă foto: Pixabay Externe

Un număr de 629 de fete şi femei din Pakistan au fost vândute pe post de 'soții' bărbaţilor din China doar în ultimii doi ani, se arată în concluziile unei anchete a autorităţilor pakistaneze, citate de Al Jazeera.

Concluziile sunt rezultatul unei anchete agresive susţinute de autorităţi împotriva reţelelor de trafic uman, anchetă care pare să fi fost totuşi oprită. Potrivit unor oficiali pakistanezi, ancheta ar fi fost sistată chiar de către guvern, care nu ar dori să-şi pericliteze relaţiile diplomatice cu China - pe motiv că concluziile ar sifona reputaţia Chinei în regiune.

De altfel, în octombrie, numai puţin de 31 de presupuși traficanţi de carne vie au fost achitaţi de o instanţă pakisaneză. Iar ulterior, au ieşit la iveală informaţii cu privire la martori din acelați dosar care au decis să nu mai depună mărturie pe motiv că ar fi fost ameninţaţi sau mituiți.

"Nimeni nu face nimic să le ajute pe aceste fete. Întreaga operaţiune continuă şi chiar se dezvoltă. De ce? Pentru că ştiu că pot scăpa teferi. Autorităţile nu vor face nimic, toată lumea este presată să nu investigheze. Traficul se intensifică acum", a declarat, sub anonimat, un înalt oficial pakistanez.

Între timp, China a declarat că nu ştie nimic de cele 629 de femei traficate şi că, defapt, susţine "formarea de familii fericite între oameni".

"Guvernele Chinei şi Pakistanului susţin formarea, în mod volutar, de familii fericite între oameni, potrivit legilor şi reglementărilor, în acelaşi timp combătând cu determinare şi având zero toleranță faţă de orice persoane care se implică în activităţi de tranzit ilegal de graniţă cu scop matrimonial", a precizat Minsiterul de Externe chinez.

O anchetă făcută lunile trecute de Associated Press arăta cum femei sau fete adolescente din familii sărace ale comunităţii creştine pakistaneze sunt vândute chiar de către părinţii lor. Multe dintre ele sunt, ulterior, izolate sau supuse abuzurilor, iar altele chiar forţate să se prostitueze în China.

Potrivit estimărilor, preţul unei "mirese" poate varia între 25.000 de dolari şi 65.000.

 
Loading...