Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Uniunea Europeană, acuzată că a finanţat un proiect în care s-a folosit munca forţată. Costul proiectului și beneficiarul

Uniunea Europeană, acuzată că a finanţat un proiect în care s-a folosit munca forţată. Costul proiectului și beneficiarul

Un articol de: Redacția B1.ro - 10 Ian 2020, 18:28
Uniunea Europeană, acuzată că a finanţat un proiect în care s-a folosit munca forţată. Costul proiectului și beneficiarul Sursă foto: hepta.ro Galerie foto (1) Externe

Organizaţia pentru protecţia drepturilor omului, "Human Rights Watch (HRW)", a criticat Uniunea Europeană pentru faptul că a finanţat un proiect de infrastructură din Eritrea pentru a cărui finalizare a fost folosită munca forţată, relatează The New York Times.

Proiectul, finanţat de Bruxelles cu 20 de milioane de euro, implica construirea unui drum, Uniunea Europeană susţinând proiectul ca parte a strategiei sale mai ample de a combate imigraţia - Eritrea fiind una dintre sursele de migranţi care vin spre Europa. 

Regimul din fruntea Eritreei este, însă, unul totalitar, şeful statului servind atât pe post de preşedinte, cât şi de şef al guvernului.

"Pentru Uniunea Europeană este incredibil de problematic faptul că s-a bazat pe guvern (al Eritreei - n.r.) pentru monitorizare, mai ales când unele dintre lucrurile pe care UE le va discuta cu guvernul se referă la muncă forţată", a precizat Human Rights Watch (HRW).

"Şi după cum ştim, guvernul a spus destul de direct că va continua să se bazeze pe 'recruți naționali'", a adăugat organizaţia.

Săptămânile trecute, Uniunea Europeană s-a mai aflat în mijlocul unei controverse, legate de utilizarea de muncă forţată de către China pentru producerea unei părți a mărfurilor pe care ulterior le exporta către Europa.

China denumise lagărele de muncă forţată drept "centre de re-educare militare" în care erau duşi membri au minorităţii uighure (populaţie musulmană non-han).

Ulterior scurgerii de informaţii cu privire la aceste lagăre, Parlamentul European, a precizt ca 'UE nu poate avea relaţii normale cu China atâta timp cât menţine lagărele de muncă forţată'. Un plus, s-a cerut sancționarea  economică a Chinei.

Foto: Localizarea statului Eritrea (sursă foto: Google Maps)

Citeşte mai multe despre:   Uniunea Europeana,   Eritrea