Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Zeci de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare, chiar pe intrarea principală, cu complicitatea gardienilor. Reacția dură a autorităților (FOTO)

Zeci de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare, chiar pe intrarea principală, cu complicitatea gardienilor. Reacția dură a autorităților (FOTO)

Un articol de: Tudor Ionescu - 19 Ian 2020, 20:16
Sursă foto: Twitter / @ivanciclon Galerie foto (4) Externe

Un număr de 75 de puşcăriaşi au evadat dintr-o închisoare din Paraguay situată în apropierea graniţei cu Brazilia, aparent cu acordul gardienilor, relatează BBC.

Potrivit autorităţilor, deţinuţii ar fi ieşit chiar pe intrarea principală, cu acordul gardienilor. A fost descoperit şi un tunel săpat sub penitenciar, însă se presupune că, de fapt, nici măcar nu ar fi fost folosit, ci ar servi doar ca instrument de muşamalizare a complicităţii gardienilor.

Cu toate acestea, un deţinut a fost prins în timp ce încerca să evadeze prin tunel.

"Am găsit tunelul şi credem că a fost un mijloc de muşamalizare pentru a justifica sau pentru a ascunde eliberarea prizonierilor. A existat o complicitate în cadrul penitenciarului", a declarat minitrul de Interne paraguaian, Euclides Acevedo.

Marea majoritate a puşcăriaşilor ar proveni din cel mai puternic cartel de droguri din Brazilia, motiv şi pentru care gardienii i-ar fi lăsat să plece. Denumit "Primul Comandament al Capitalei (PPC)", cartelul ar proveni din São Paulo şi s-ar ocupa cu traficul de droguri şi de arme. În plus, ar avea în jur de 30.000 de membri şi ar opera nu doar în Brazilia, ci şi în Paraguay, Bolivia și Columbia.

Potrivit tot ministrului de Interne parguayan, gardienii le-ar fi permis deţinuţilor să plece în grupuri mici, pe parcursul mai multor zile, în timp ce directorul penitenciarului era în concediu de odihnă. Drept răsplată, gardienii ar fi primit şi o mită de 80.000 de dolari.

Ca măsuri imediate, ministrul Justiţiei a ordonat concedierea şi arestarea tuturor persoanelor cu funcţii de conducere din închisoare.

Vehicule rămase fără combustibil au fost deja găsite dincolo de granița cu Brazilia. Se presupune că ele au fost folosite de unii dintre deţinuţi pentru a fugi din Paraguay.

Foto: Tunelul săpat de deținuți (sursă foto: Twitter / @ivanciclon)

Foto: Saci cu nisip strâns de pe urma săpării tunelului (sursă foto: Twitter / @ivanciclon)

Foto: Tunelul săpat de deținuți (sursă foto: Twitter / @ivanciclon)

Citeşte mai multe despre:   Paraguay,   Brazilia
 
Loading...