Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bălți cu apă puternic radioactivă, descoperite la centrala de la Fukushima

Bălți cu apă puternic radioactivă, descoperite la centrala de la Fukushima

Mai multe bălți cu apă puternic radioactivă au fost descoperite în apropierea unor rezervoare de stocare a lichidului contaminat la centrala nucleară de la Fukushima, potrivit Tokyo Electric Power (TEPCO) și Autoritatea pentru reglementare nucleară, citate de The Independent.

Radsioacvitivatea măsurată la 50 centimetri deasupra bălților era de 100 milisieverți pe oră, nivel foarte ridicat ce împiedică lucrătorii să se apropie prea mult de ele.

Un angajat al TEPCO a descoperit luni, în jurul orei 09:50, ora locală, că apa se scurge printr-o valvă și deja se formaserî bălți.

Potrivit TEPCO, apa provine dintr-un rezervor de stocare, precizând că apa contaminată nu s-a scurs în Oceanul Pacific.

utoritatea pentru reglementare nucleară situează acest ultim incident la nivelul 1 al scalei internaţionale a evenimentelor nucleare, ceea ce corespunde unei "anomalii". Aceasta nu a constatat totuşi vreo schimbare în nivelul de radioactivitate la o anume distanţă de bălţi.

"Am ordonat TEPCO să cerceteze care este rezervorul aflat la originea scurgerii pentru a o bloca", a anunţat autoritatea.

Mai mult, apa cu grad înalt de contaminare s-a acumulat în subsol, între reactoare şi Oceanul Pacific din vecinătate, unde o parte se deversează în ritm de 300 de tone zilnic. De asemenea, TEPCO este în curs de a pompa acest lichid radioactiv pentru a încerca să reducă scurgerile în mare, pe care compania le negase înainte de a deveni evidente.

Centrala nucleară Fukushima Daiichi a fost puternic afectată de cutremurul violent urmat de tsunami din martie 2011.

Citeşte mai multe despre:   centrala nucleara