Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ban Ki-moon: Dacă Bashar al-Assad a folosit arme chimice împotriva rebelilor, trebuie adus în fața justiției

Ban Ki-moon: Dacă Bashar al-Assad a folosit arme chimice împotriva rebelilor, trebuie adus în fața justiției

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat, joi, la Bagdad, că președintele Siriei trebuie adus în fața justiției în cazul în care a recurs la arme chimice pentru a combate rebelii din țară.

"Oricine utilizează arme chimice va trebui adus în faţa justiţiei", a declarat Ban, ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist în cadrul unei conferinţe de presă cu premierul irakian Nuri al-Maliki.

Acesta și-a motivate afirmația, spunând că aceste arme ”vor avea consecințe foarte grave asupra populației”.

"Mi-am exprimat îngrijorarea faţă de Guvernul sirian şi i-am trimis o scrisoare preşedintelui Assad în urmă cu două zile", pentru a-l avertiza în privinţa utilizării acestor arme, a adăugat el.

Comunitatea internaţională este din ce în ce mai îngrijorată de evoluţia conflictului sirian şi se teme în special de utilizarea de către regimul preşedintelui Bashar al-Assad a armelor chimice împotriva rebeliunii. Un oficial american a afirmat luni că Damascul amestecă deja componentele necesare folosirii militare a gazului sarin, un neurotoxic mortal.

 

Citeşte mai multe despre:   Ban Ki-moon,   ONU,   Siria,   Bashar al-Assad,   arme chimice,   rebeli,   Justitie