Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ban Ki-moon: Măsurile de combatere a schimbărilor climatice pot contribui la prosperitatea economică

Ban Ki-moon: Măsurile de combatere a schimbărilor climatice pot contribui la prosperitatea economică

Un articol de: - 02 Noi 2014, 15:25
Ban Ki-moon: Măsurile de combatere a schimbărilor climatice pot contribui la prosperitatea economică Foto: cnn.com Externe

Măsurile de combatere a schimbărilor climatice pot contribui la prosperitatea economică și la o sănătate mai bună, a declarat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, la Copenhaga, cu ocazia publicării unui nou raport de referință privind clima, informează Reuters.

Responsabilul ONU a subliniat că aceasta este cea mai completă evaluare a schimbării climatice făcută vreodată.

Evaluarea este a cincea publicată de Grupul interguvernamental de experți privind evoluția climei (GIEC) după cele din 1990, 1995, 2001 și 2007 și arată necesitatea de a acționa fără întârziere pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon până la eliminarea lor în anul 2100.

Ban Ki-moon a vorbit și despre necesitatea de a se renunța la energiile fosile. "Am încercat să conving companiile (...), cum ar fi companiile de asigurări și fondurile de pensii să-și reducă investițiile în carbon, în economia bazată pe combustibili fosili și să se îndrepte spre energiile din surse regenerabile", a declarat secretarul general la ONU.

Citeşte mai multe despre:   Ban Ki-moon