Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Banca centrală a Rusiei a crescut dobânda cheie cu 1,5 puncte, la 9,5%

Banca centrală a Rusiei a crescut dobânda cheie cu 1,5 puncte, la 9,5%

Un articol de: - 31 Oct 2014, 18:12
Banca centrală a Rusiei a crescut dobânda cheie cu 1,5 puncte, la 9,5% Foto: dw.de Externe
Banca centrală a Rusiei a crescut dobânda cheie cu 1,5 puncte procentuale, la 9,5%, peste aşteptările economiştilor, ceea ce evidenţiază problemele cu care se confruntă economia rusă pe fondul sancţiunilor impuse Moscovei şi al scăderii preţului petrolului.

Guvernatorul Elvira Nabiullina a crescut de patru ori costurile de împrumut în acest an, după ce sancţiunile impuse Moscovei de către UE şi SUA au slăbit economia de 2.0000 de miliarde de dolari a Rusiei, informează Bloomberg.

„Au avut loc schimbări semnificative ale condiţiilor externe: o scădere considerabilă a preţului petrolului şi sancţiuni mai stricte impuse de anumite ţări. Ca rezultat, rubla s-a depreciat. Aceasta, împreună cu restricţiile asupra importului anumitor produse alimentare impuse în august, a condus la accelerarea creşterii preţurilor de consum", se arată într-un comunicat al băncii centrale.

Banca centrală a anunţat că va iniţia acţiuni de relaxare monetară în momentul în care condiţiile externe se îmbunătăţesc, iar inflaţia şi perspectivele privind evoluţia preţurilor arată un trend descendent stabil.