Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Banca Centrală din Australia își schimbă bancnotele cu unele tactile, după o petiție a unui băiat orb

Banca Centrală din Australia își schimbă bancnotele cu unele tactile, după o petiție a unui băiat orb

Un articol de: - 19 Feb 2015, 13:58
Banca Centrală din Australia își schimbă bancnotele cu unele tactile, după o petiție a unui băiat orb Foto: abc.net.au Externe

Banca Centrală din Australia își schimbă bancnotele cu unele tactile, după ce un băiat orb, în vârstă de 13 ani, a demarat o petiție în care cerea ca persoanele nevăzătoare să poata fi capabile să diferențieze bancnotele scrie site-ul abc.net.au.

Petiția inițiată de Connor McLeod a fost semnată de 57.000 de persoane, iar după ce băiatul s-a întâlnit cu oficiali ai Băncii Centrale, aceștia au decis să transforme toate bancnotele în bancnote tactile.

Ideea lui băiatului a venit atunci când a primit o sumă de bani de Crăciun, dar nu a putut să-și dea seama de suma pe care o deținea.

"Am primit niște bancnote de Crăciun și o tot întrebam pe mama cât mi-au dat. Nu am atins banii pentru că era enervant și penibil că nu le puteam diferenția, dar puteam diferenția monezile, așa că atunci când cumpăram ceva, plăteam în monezi", a spus Connor.

Connor McLeod este orb din naștere din cauza unei tulburări congenitale.

Citeşte mai multe despre:   petitie