Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Banca Mondială şi Alianţa pentru vaccinuri îndeamnă ţările cu stocuri în exces de vaccinuri anti-COVID-19 să le redistribuie

Banca Mondială şi Alianţa pentru vaccinuri îndeamnă ţările cu stocuri în exces de vaccinuri anti-COVID-19 să le redistribuie

Un articol de: George Lupu - 13 Apr 2021, 10:44
Banca Mondială şi Alianţa pentru vaccinuri îndeamnă ţările cu stocuri în exces de vaccinuri anti-COVID-19 să le redistribuie Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Externe

Reprezentanții Băncii Mondiale și Alianţa pentru vaccinuri transmit statelor care au stocuri în exces de vaccinuri împotriva COVID-19 să le redistribuie către alte state care se confruntă cu un deficit al dozelor. Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, s-a întâlnit cu preşedintele Gavi, Alianţa pentru vaccinuri, Jose Manuel Barroso, pentru a discuta acest subiect, transmite Reuters.

Malpass şi-a exprimat dorinţa de a coopera îndeaproape cu Gavi la elaborarea unei strategii pe 2022 care să includă extinderea capacităţii de producţie de vaccinuri pentru ţările în curs de dezvoltare, a anunţat Banca Mondială într-un comunicat.

Cei doi au discutat de asemenea despre necesitatea ca ţările, furnizorii şi partenerii de dezvoltare din contractele pentru vaccinuri să dea dovadă de o mai mare transparenţă şi ca angajamentele şi cerinţele de export şi livrare să fie respectate.

Preşedintele Băncii Mondiale pledează de mai multă vreme pentru accelerarea vaccinării cu scopul de a limita atât pandemia, cât şi creşterea pagubelor în plan economic, iar săptămâna trecută a avertizat că ritmul lent al campaniilor de vaccinare din Europa poate avea un impact negativ asupra creşterii economice în regiune.

Banca Mondială a transmis că a alocat 1,7 miliarde de dolari din 12 miliarde de dolari pe care i-a pus la dispoziție pentru dezvoltarea, distribuția și producerea vaccinurilor în țările cu venituri mici și medii, cu aproximativ 4 miliarde de dolari care vor fi aprobate până la jumătatea anului .

Malpass a spus că aceste fonduri ar putea fi utilizate pentru a face coplăți la inițiativa de distribuție a vaccinului COVAX și pentru a cumpăra doze suplimentare dincolo de acoperirea de bază a populației de 20%.

Odată cu apariția de noi variante ale virusului, oficialii din domeniul sănătății publice au avertizat că lumea ar putea pierde cursa dintre coronavirus și vaccinuri menite să-l oprească din cauza ritmului lent al vaccinărilor în țările în curs de dezvoltare.

Organizația Mondială a Sănătății solicită mai multă voință politică pentru a stimula producția de vaccinuri COVID-19 și a împărtăși aprovizionarea, inclusiv prin renunțarea la proprietățile intelectuale blocate asupra vaccinurilor prin intermediul Organizației Mondiale a Comerțului.

Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Citeşte mai multe despre:   Banca Mondiala,   campania de vaccinare,   COVID-19