Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bancherii nemulțumiți de Brexit: Marea Britanie ar putea pierde mii de locuri de muncă în domeniul bancar

Bancherii nemulțumiți de Brexit: Marea Britanie ar putea pierde mii de locuri de muncă în domeniul bancar

Un articol de: - 24 Iun 2016, 17:17
Bancherii nemulțumiți de Brexit: Marea Britanie ar putea pierde mii de locuri de muncă în domeniul bancar Externe

Londra este actuala capitală financiară a Europei, găzduind numeroase bănci europene și americane. Acestea doreau ca Marea Britaniei să Rămână în Uniunea Europeană, unele contribuind și financiar la campania "Remain", iar rezultatul votului e posibil să ducă la delocalizări.

Banca americană JPMorgan, ce are 16.000 de angajați în Marea Britanie, a avertizat vineri conform Agerpres că ar putea transfera locuri de muncă în afara țării. "Am putea fi nevoiți să facem unele modificări în structura entității noastre legale europene și să mutăm anumite locuri de muncă" ar fi precizat banca într-un document intern. Înainte de referendumm, directorul general Jamie Dimon a declarat că între 1.000 și 4.000 de locuri de muncă ar putea fi transferate.

Deutsche Bank a avertizat la rândul ei că ar putea repatria anumite activități, banca germană având 9.000 de angajași în Regatul Unit. Iar, HSBC a evocat posibilitatea mutării a aproximativ 1.000 de angajați în Paris: " Avem o importantă activitate bancară în Franța și în consecință avem opțiunea de a muta la Paris angajați care în prezent lucrează la Londra, dacă va fi nevoie"

Firma de consultanță PwC estimează numărul total de pierderi de joburi în sectorul serviciilor financiare până în 2020 ca urmare a Brexit-ului între 70.000 și 100.000. O concurență acerbă se va da între orașele europene ce vor dori să profite de pe urma părăsirii acestor bănci. Printre concurenți s-ar putea numără conform specialiștilor: Paris, Frankfurt, Dublin, Luxemburg sau Amsterdam.

În schimb, Huw Macartney, profesor la Universitatea din Birmingham neagă că ar putea fi un exil din Londra care să fie în beneficiul altor orașe europene:  "City va rămâne un centru major pentru băncile americane și chineze. Chiar dacă Paris și Frankfurt ar dori să profite de Brexit, cel mai mare beneficiar va fi New York deoarece marile bănci se vor muta pe celălalt mal al Atlanticului"

Citeşte mai multe despre:   Brexit,   Marea Britanie,   Bancă