Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Recompensă de 1400 de dolari pentru locuitorii unui oraș din China care se prezintă voluntar la teste și sunt confirmați cu coronavirus

Recompensă de 1400 de dolari pentru locuitorii unui oraș din China care se prezintă voluntar la teste și sunt confirmați cu coronavirus

Un articol de: Sebastian Pricop - 27 Feb 2020, 12:03
Foto: hepta.ro Externe

În încercarea de a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus care a ucis deja circa 2.700 de persoane în China, autoritățile din orașul Qianjiang a anunțat că le va plăti 10.000 de yuani, echivalentul a aproximativ 1.426 de dolari, celor care se prezintă voluntar pentru a se testa cu simptome și vor fi confirmați ca purtători de coronavirus, scrie Reuters.

Acest oraș care are aproximativ un milion de locuitori se află chiar în provincia Hubei unde este epicentrul epidemiei de coronavirus și unde au murit 2.641 de persoane, iar alte circa 65.000 de persoane s-au contaminat. În Qianjiang au fost înregistrare până în prezent 197 de infectări.

Grupul de lucru din Qianjiang împotriva epidemiei a anunţat că, dacă diagnosticul de contaminare cu coronavirus se confirmă, persoana va avea dreptul să primească recompensa integrală de 10.000 de yuani. Cei care au fost diagnosticaţi anterior nu sunt eligibili.

Cei în cazul cărora diagnosticul de contaminare nu va fi exclus deocamdată vor primi câte 1.000 de yuani, iar cei declaraţi cazuri 'suspecte' vor primi câte 2.000 de yuani, au precizat autorităţile.

Şi alte zone din Hubei, precum districtul Hanyang din Wuhan şi oraş învecinat Huangguang, au oferit recompense în bani persoanelor care se prezintă în mod voluntar pentru controale medicale. Suma oferită este însă mult mai mică, de circa 500 de yuani.

Presa din Jiangxi şi Hebei a relatat că şi autorităţi locale din acest provincii au oferit sume de aproximativ 300-500 de yuani.

Autorităţile chineze au anunţat anterior că persoanele care prezintă simptome de infectare vor putea fi testate gratuit, şi au eliberat fonduri comunităţilor locale pentru a preveni ca locuitorii cu simptome de contaminare să nu se prezinte la controale de teama eventualelor pierderi financiare. 
 

Citeşte mai multe despre:   China