Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bani și bijuterii în valoare de peste 10 milioane euro, găsite pe Costa Concordia: Bunurile vor fi returnate proprietarilor

Bani și bijuterii în valoare de peste 10 milioane euro, găsite pe Costa Concordia: Bunurile vor fi returnate proprietarilor

Bani și bijuterii în valoare de peste 10 milioane euro au fost găsite pe pachebotul eșuat Costa Concordia, după ce acesta a fost redresat, relatează Il Messaggero.

Banii şi obiectele de valoare urmează să fie returnate proprietarilor, după ce va fi posibilă vizitarea navei care se află în faţa insulei italiene Giglio.

Se preconizează ca, după ce va fi deschis accesul pe pachebot, care va rămâne în faţa insulei Giglio până în primăvara anului viitor, toate cele 1.500 de seifuri de pe navă să fie deschise şi verificate, în prezenţa avocaţilor, pentru ca apoi banii şi obiectele de valoare găsite să fie returnate proprietarilor de drept.

Potrivit companiei deţinătoare a navei, la bordul navei de croazieră de lux, care are 15 punţi, se află sculpturi valoroase şi picturi ale unor artişti celebri ca Arnaldo Pomodoro, Emilio Tadini, precum şi a unor artişti japonezi la modă.

Societatea doreşte de asemenea să verifice cu atenţie nava în vederea posibilelor reparaţii şi să decidă dacă este posibilă utilizarea ei pe viitor.