Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Barack Obama: 300 de soldați americani înarmați vor ajunge în Camerun pentru operațiuni de supraveghere

Barack Obama: 300 de soldați americani înarmați vor ajunge în Camerun pentru operațiuni de supraveghere

Un articol de: - 14 Oct 2015, 20:59
Barack Obama: 300 de soldați americani înarmați vor ajunge în Camerun pentru operațiuni de supraveghere Foto: clarionproject.org Externe

Barack Obama, președintele Statelor Unite ale Americii, a anunțat, miercuri, desfășurarea a 300 de militari americani în Camerun pentru operațiuni de supraveghere și recunoaștere aeriană în cadrul luptei împotriva extremiștilor grupării Boko Haram.

Președintele american a precizat, într-o informare adresată liderilor celor două camere ale Congresului și făcută publică de Casa Albă, că 90 de militari au început să fie desfășurați la fața locului începând de luni și că această cifră va ajunge la ”circa 300”, potrivit Reuters.

Executuvul american spune că această operațiune a fost lansată cu acordul guvernului camerunez.

Totodată, un înalt responsabil american a declarat că ea face parte din ”eforturile în curs pentru combaterea grupării islamiste.

Forțele trimise în Camerun vor fi înarmate pentru a-și asigura protecția și securtatea. Ele vor rămâne în țara africană până când susținerea lor nu va mai fi necesară.

Camerun este parte din coaliția de luptă împotriva insurgenților care comit de mai multe luni atentate teroriste dinclolo de nord-estul Nigeriei. Ei au ca scop lovirea statelor limitrofe din bazinul lacului Ciad: Ciad, Camerun și Niger.

Ultimul atentat a avut loc duminică în nordul extrem al Camerunului. Atacul a provocat moartea a cel puțin nouă persoane.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   atentate