Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Barack Obama, avertisment către Rusia și China: Conduc cea mai puternică forță militară din lume

Barack Obama, avertisment către Rusia și China: Conduc cea mai puternică forță militară din lume

Un articol de: - 29 Sep 2015, 19:47
Barack Obama, avertisment către Rusia și China: Conduc cea mai puternică forță militară din lume Externe

În timp ce susține că națiunea sa este păstrătoarea ordinii mondiale, președintele american Barack Obama a declarat la Adunarea Generală a ONU că este dispus să colaboreze cu țări precum Iranul, Rusia sau China, însă a avertizat că este la conducerea celei mai mari forțe militare pe care omenirea a cunoscut-o vreodată, relatează The Washigton Post.

"Dacă nu putem lucra eficient împreună, vom suferi consecințele. Acest lucru este valabil și pentru Statele Unite, indiferent cât de puternică este forța noastră militară. Noi considerăm că nu putem rezolva problemele lumii singuri. În Irak, SUA învățat lecția dură "că nu poate acționa singură", a precizat Obama.

De asemenea, el a precizat că nu își dorește conflicte cu China sau Rusia, precizând că va continua să respecte codul internațional de conduită.

"Nu voi ezita să îmi protejez țara și aliații noștri folosind forța, dacă este necesar", întărind faptul că se află la conducerea celei mai mari forțe militare.

În discursul său, el a aratat ca sancțiunile economice impuse Rusiei privesc menținerea ordinii globale, nu pedepsirea Moscovei.

"America are puține interese economice în Ucraina. Dar nu putem sta deoparte când suveranitatea și integritatea teritorială unei națiuni este evident violată. Vrem o Rusie puternică, ce investește în a lucra cu noi pentru a consolida sistemul internațional ca un întreg", a spus liderul american.

Căderea dictatorilor din întreaga lume este o tendință care nu poate fi oprită, a mai adăugat Obama.

"Dictaturiile sunt instabile. Oamenii puternici de azi se transformă în motivele revoluției de mâine. Îți poți închide oponenții, dar nu poți închide idei. Nu poți transforma o minciună în adevăr. Nu este o conspirație a SUA prin care se expune corupția și se cresc așteptările oamenilor. Este tehnologia, social media și dorința oamenilor de pretutindeni de a-și face propriile alegeri în ceea ce privește modul în care sunt guvernați", a mai adăugat acesta.

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   discurs,   SUA,   Rusia,   China