Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Barack Obama dă verdictul! Austeritatea a dus la frustrările din Europa

Barack Obama dă verdictul! Austeritatea a dus la frustrările din Europa

Un articol de: - 10 Iul 2016, 20:16
Barack Obama dă verdictul! Austeritatea a dus la frustrările din Europa foto: bet.com Externe

Președintele american Barack Obama a vorbit despre politica de austeritate, afirmând că, potrivit estimărilor acestuia, aceasta este un "factor explicativ important al frustrărilor și neliniștilor vizibile în Europa", arată flux24.ro.

"Multe state au adoptat (europene - n.r.) o strategie economică diferită, însoțită de măsuri de austeritate. Această politică este, din punctul meu de vedere, un factor explicativ important al frustrărilor și neliniștilor vizibile în multe țări europene", a explicat liderul de la Washington.

Europenii "au sentimentul că de integrarea economiilor și de globalizare nu beneficiază toți în mod egal", iar în Spania, "economia reîncepe să crească, cu una din ratele cele mai puternice din Europa, însă șomajul rămâne prea ridicat, mai ales în rândul tinerilor", a continuat Obama.

"Guvernele și instituțiile Uniunii Europene trebuie să demonstreze că sunt în contact cu îngrijorările cotidiene ale cetățenilor", adaugă Obama, pledând pentru "respingerea mentalității de «noi împotriva celorlalți»' pe care anumiți politicieni cinici încearcă să ne-o vândă", și pentru "pluralism, integrare, toleranță".

 

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   austeritate,   Europa,   SUA