Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Barack Obama, după atacul de la campusul universitar din Oregon: Aceste atacuri devin într-un anumit fel o rutină. Suntem singura ţară occidentală din lume în care se repetă acest tip de tragedie (VIDEO)

Barack Obama, după atacul de la campusul universitar din Oregon: Aceste atacuri devin într-un anumit fel o rutină. Suntem singura ţară occidentală din lume în care se repetă acest tip de tragedie (VIDEO)

Un articol de: - 02 Oct 2015, 12:29
Barack Obama, după atacul de la campusul universitar din Oregon: Aceste atacuri devin într-un anumit fel o rutină. Suntem singura ţară occidentală din lume în care se repetă acest tip de tragedie (VIDEO) Foto: cnn.com Externe

Uciderile în masă au devenit o rutină. A spus-o cel mai puternic om al planetei, liderul de la Casa Albă, Barack Obama, după ce un nou atac a avut loc într-un campus universitar din Oregon, informează CNN. Nouă oameni au murit iar alţii șapte au fost răniţi. Atacatorul a fost împuşcat mortal de oamenii legii. În acest context, Barack Obama cere din nou modificarea legii privind deţinerea armelor de foc.

Aceste atacuri "devin într-un anumit fel o rutină. (...) Reportajele sunt de rutină, reacţia mea aici, la Casa Albă, devine rutină”, a declarat liderul de la Casa Albă, care a insistat asupra schimbării legii armelor.

"Suntem singura ţară occidentală din lume în care se repetă acest tip de tragedie. (...) Nu ar trebui să fie atât de uşor ca cineva care vrea să omoare pe altcineva să facă acest lucru", a mai spus Obama, care le-a sugerat jurnaliștilor să compare numărul victimelor americane ale terorismului cu cel al victimelor atacurilor cu arme de foc.

Totodată, liderul american a atras atenția asupra faptului că este nevoie de mai puține arme în SUA, unde există "aproximativ câte o armă pentru fiecare bărbat, fiecare femeie şi fiecare copil".

"Avem un Congres care blochează în mod explicit simpla colectare de date despre armele de foc. Cum este posibil aşa ceva? Este o opţiune politică pe care ne-o exprimăm pentru a lăsa se întâmple acest tip de măcel în fiecare lună", a mai declarat Barack Obama.

Congresul trebuie "să schimbe legile, să salveze vieţi şi să lase tinerii să poată să trăiască", a insistat președintele american.

Reacția președintelui Barack Obama, după atacul de la campusul din Oregon

Citeşte mai multe despre:   Barack Obama,   atac,   legislatie,   arme