Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Barack Obama l-a numit pe James O'Brien emisar special în problema ostaticilor

Barack Obama l-a numit pe James O'Brien emisar special în problema ostaticilor

Un articol de: - 29 Aug 2015, 11:08
Barack Obama l-a numit pe James O'Brien emisar special în problema ostaticilor Externe

Obama a numit un ”emisar special” pentru problema ostaticilor, în contextul în care tot mai mulți americani sunt răpiți de jigadiștii din Stat Islamic, iar clipurile difuzate de grupare cu decapitările victimelor au provocat un puternic val de indignare, informează AFP, citată de Agerpres.

Cel care va ocupa noua funcție este James O'Brien, un fost diplomat cu experiență în negocieri internaționale delicate. El a fost în anii 1990 consilier al lui Madeleine Albright, în perioada în care aceasta a fost ambasadoare la ONU și apoi secretar de stat. În această calitate,  O'Brien a participat la redactarea acordului de pace de la Dayton care a pus capăt războiului în Bosnia .

În noua sa calitate, James O'Brien va avea misiunea ”de a utiliza diplomația pentru a obține eliberarea americanilor reținuți ca ostatici în străinătate”, a precizat John Kerry, secretar de stat american. Ca parte din slujba sa, el va trebui să mențină o strânsă legătură cu familiiile ostaticilor, să aibă întruniri cu liderii străini, să contribuie la elaborarea unei strategii americane și să reprezinte SUA în plan internațional în acest domeniu.


Numirea sa a avut loc la două luni după ce președintele SUA a promis o mai mare transparență și eficiență în operațiunile de salvare a ostaticilor, recunoscând totodată o gravă lipsă de coordonare între agențiile federale și birocrația greoaie.

80 de americani au fost luați ostatici de la 11 septembrie 2001 și 30 dintre aceștia sunt în continuare în mâinile răpitorilor.

Citeşte mai multe despre:   obama,   SUA,   ostatici,   teroristi,   Stat Islamic,   John Kerry