Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bărbatul care a transmis live atacul terorist din Christchurch a fost trimis la închisoare. El se comparase cu un lider nazist

Bărbatul care a transmis live atacul terorist din Christchurch a fost trimis la închisoare. El se comparase cu un lider nazist

Un articol de: Redacția B1.ro - 18 Iun 2019, 14:32
Bărbatul care a transmis live atacul terorist din Christchurch a fost trimis la închisoare. El se comparase cu un lider nazist Externe

Bărbatul din Noua Zeelandă care a distribuit o transmisiune live cu atacul terorist din Christchurch a fost condamnat la 21 de luni de închisoare, informează ABC News.

Philip Arps fusese acuzat de faptul că a redistribuit videoclipul către alte 31 de persoane, unei dintre ele cerându-i să fie inclusă și o numărătoare a victimelor. 

Potrivit judecătorului care a dat sentinţa, bărbatul chiar ar fi caracterizat atacul drept "super tare" şi nu ar fi arătat niciun pic de empatie pentru victime. În plus, a dat dovadă şi de sentimente negative faţă de comunitatea musulmană, detaliu care, combinat cu celelalte două, au dus la concluzia că a comis o aşa numita "hate crime".

Philip Arps s-a şi comparat cu Rudolf Hess, al doilea om din Cel de-al Treilea Reich şi mâna dreaptă a lui Adolf Hitler până în anul 1941.

"Ofensa adusă de tine glorifică şi încurajează crima în masă efectuată sub pretext religios și ură rasială", a spus judecătorul.

Bărbatul şi-a recunoscut faptele.

În urma atacului din martie, efectuate asupra a doua moschei din localitatea Christchurch, din Noua Zeelandă, au fost ucise 51 de persoane. La scurt timp de la atac, Noua Zeelandă şi-a înăsprit legislaţia de port-armă şi a interzis comercializarea armelor semi-automate militare.

Foto: Christchurch, Noua Zeelandă (sursă foto: hepta.ro)Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...