Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Barcelona îşi alungă turiştii. Noile măsuri vor fi implementate în urma nemulţumirilor locuitorilor (FOTO)

Barcelona îşi alungă turiştii. Noile măsuri vor fi implementate în urma nemulţumirilor locuitorilor (FOTO)

Un articol de: - 28 Apr 2017, 13:52
Foto: Wonderful Engineering Externe

Oficialitățile din Barcelona încearcă să îndepărteze noii vizitatori, în ciuda faptului că mare parte din economia orașului provine din turism. După ce au interzis construirea de noi hoteluri în centrul orașului, autoritățile au pus la cale un plan de stopare a turismului până în 2020.

În 2016, Barcelona a fost vizitată de 32 de milioane de turiști, deși turismul constituie o parte vitală din economia orașului, un alt efect este reprezentat de creșterea prețului proprietăților, îndepărtarea localnicilor și închiderea magazinelor în favoarea construirii hotelurilor, informează descoperă.ro.

Primarul Barcelonei, Ada Colau, a prezentat „un plan strategic pentru turismul din anul 2020” și este menit să limiteze numărul turiștilor pentru eliminarea efectelor negative resimțite de localnici. Pentru a combate prețurile crescute ale proprietăților, administrația va crește taxele apartamentelor de vacanță și nu va mai furniza licență pentru noile apartamente. Un alt efect resimțit de turiști va fi creșterea prețului pentru locurile de parcare și a biletelor de autobuz pentru turiști.

În alte zone, se vizează restricționarea traficului și relocarea teraselor care ocupă trotuarele. Măsurile vor fi luate în urma presiunilor exercitate de către localnici în timpul marșului din ianuarie împotriva gentrificării orașului.

Citeşte mai multe despre:   Barcelona,   turism,   economie,   turisti
 
Loading...