Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bashar al-Assad crede că nu sunt ”întrunite condițiile” pentru a se începe negocierile de pace cu opoziția din Siria

Bashar al-Assad crede că nu sunt ”întrunite condițiile” pentru a se începe negocierile de pace cu opoziția din Siria

Președintele sirian Bashar al-Assad consideră că negocierile de pace cu opoziția siriană nu pot fi începute deoarece ”încă nu au fost întrunite condițiile”, în ciuda eforturile comunității internaționale pentru organizarea unei conferințe de pace.

Evocând organizarea conferinţei Geneva II, cerută de Rusia şi Statele Unite cu scopul de a găsi o soluţie pentru conflictul sirian, Bashar al-Assad a afirmat că "nu a fost fixată nici o dată, iar condiţiile încă nu au fost întrunite, dacă vrem ca ea (conferinţa) să fie reuşită".

"Care sunt forţele care vor lua parte? Ce legătură au ele cu poporul sirian? Aceste forţe reprezintă poporul sirian sau statele care le-au inventat?", a întrebat el, citat de AFP.

El nu a recunoscut niciodată Coaliţia Naţională Siriană, care cere demisia preşedintelui sirian, şi a acuzat-o pe aceasta că se supune ordinelor statelor occidentale.

Citeşte mai multe despre:   Bashar al-Assad,   Siria