Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bashar al-Assad: Siria este ținta unui plan de distrugere și a unui război condus din străinătate

Bashar al-Assad: Siria este ținta unui plan de distrugere și a unui război condus din străinătate

Prezent duminică în Parlament, preşedintele sirian Bashar al-Assad, care se confruntă cu o revoltă populară de peste 15 luni, a declarat că Siria este vizată de un „plan de distrugere" şi de un „război condus din străinătate", informează AFP.

Într-un discurs televizat, acesta s-a prezentat drept o barieră împotriva "terorismului care creşte", spunând că regimul pecareîl conduce a „încercat toate mijloacele politice", însă aceste eforturi nu au avut rezultat, „întrucât ne confruntăm cu un veritabil război condus din străinătate, iar mijloacele de a-l înfrunta sunt diferite".

Potrivit liderului sirian, cei responsabili de "terorism nu sunt interesaţi de dialog sau reforme”, adăugând că aceștia au o misiune „și nu se vor opri până nu vor îndeplini această misiune sau până nu îi vom aresta".„Siria este deschisă tuturor sirienilor, oricare ar fi opiniile lor, dar terorismul nu poate face parte din procesul politic şi trebuie să luptăm împotriva terorismului pentru a vindeca naţiunea. Vom continua să facem faţă cu tărie terorismului", a mai spus el, adăugând că „nu va exista compromis în lupta împotriva terorismului şi a celor care îl susţin".

Assad a fost aplaudat de deputaţii reuniţi în prima sesiune a Parlamentului după alegerile de la 7 mai. Cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria "martirilor".

Peste 13.400 de persoane au murit în violenţele din Siria, de la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, care a debutat în luna martie a anului trecut.

 

Citeşte mai multe despre:   Bashar al-Assad,   Siria,   revolta,   proteste