Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bashar al-Assad: Siria nu se află în război civil, ci este atacată de zeci de mii de jihadiști din al-Qaida

Bashar al-Assad: Siria nu se află în război civil, ci este atacată de zeci de mii de jihadiști din al-Qaida

Siria nu se află în război civil, ea fiind de fapt atacată de zeci de mii de jihadiști, majoritatea din al-Qaida, a declarat președintele sirian Bashar al-Assad penru FoxNews.

Assad s-a adresat direct lui Barack Obama căruia i-a cerut să ”asculte bunul simț al poporului său”.

Președintele sirian a specificat că țara sa nu se află în război civil.

Avem un război, un nou gen de război, cu zeci de mii de jihadiști”, cu peste 80 de naționalități diferite, a afirmat al-Assad.

Ceea ce pot să vă spun este că 80%, unii spun 90%, nu avem date precise, din acești teroriști sunt membrii ai al-Qaida și ale filialelor sale”, a precizat șeful statului sirian.

Potrivit lui Assad, de la declanșarea conflictului, ”zeci de mii de sirieni” și 15.000 de soldați ai guvernului au fost uciși, majoritatea în ”atentate teroriste, asasinate și atentate sinucigașe”.

Totodată, președintele a subliniat faptul că atacul cu arme chimice de la 21 august a fost efectuat de rebeli.

Acesta a admis că țara sa deține arme chimice, însă arsenalul va fi distrus, costul operațiunii fiind estimat la un miliard de dolari, iar durata sa de cel puțin un an.

Cred că este o operațiune tehnică foarte complicată. Este nevoie de mulți bani, în jur de un miliard”, a mai spus Bashar al-Assad.  

Citeşte mai multe despre:   Bashar al-Assad,   razboi civil,   al-qaida