Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bătrână de 73 de ani, scăpată în Arctic de paramedicii veniţi să o ducă la spital

Bătrână de 73 de ani, scăpată în Arctic de paramedicii veniţi să o ducă la spital

O bătrână de 73 de ani a fost scăpată în apele Oceanului Arctic de paramedici veniţi să-i acorde primul ajutor, în urma unei hemoragii interne. Janet Richardson este internată într-un spital din Marea Britanie, şi se luptă să rămână în viaţă, după ce a stat patru minute în apa îngheţată, acum două săptămâni.

Bătrâna se întorcea dintr-o croazieră în jurul Cercului Polar Arctic, cu soţul ei, George (78 de ani), a privit neputincios întreaga scenă, scrie Daily Mail. Cei doi, aflaţi la bordul navei Ocean Counters, şi fuseseră să vadă Aurora Boreală.

La un moment dat, femeia a început să se simtă rău, iar căpitanul navei era foarte îngrijorat şi a realizat că aceasta arenevoie de tratament medical urgent. Aşa a decis să cheme un echipaj norvegian de prim-ajutor.

Paramedicii au ajuns în câteva minute şi totul părea că decurge normal. Ei au aşezat-o pe bătrână pe targă, , dar în momentul când o transportau de pe Ocena Counters pe celălalt vas, navele s-au mişcat, iar femeia a căzut în apa de -3 grade Celsius.
Timp de patru minute, femeia s-a străduit să rămână la suprafaţă, sub privire îngrozite ale salvatorilor, dar şi ale celorlaţi pasageri.

În timpul operaţiunilor de salvare, femeii i s-a oprit respiraţia, dar a fost resuscitată  de paramedici şi a fost transprotată de urgenţă la cel mai apropiat spital, Bodo, din nordul Articului.

Acolo a stat internată 14 zile, după care a fost mutată în spitalul Cumberland din Carlisle, Anglia, unde soţul George, o păzeşte non-stop.