Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe BBC despre România: O biserică ridicată la fiecare trei zile. Oriunde te uiți, biserici. Mici, mari, medievale sau nou-nouțe

BBC despre România: O biserică ridicată la fiecare trei zile. Oriunde te uiți, biserici. Mici, mari, medievale sau nou-nouțe

Un drum din Suceava către Maramureș este o adevărată experiență religioasă, fiind vorba de un drum ocolind biserică după mănăstire la fiecare pas. România se află în plin boom al construirii de biserici, cu câte zece noi lăcașuri de cult construite în fiecare lună și o catedrală impresionantă ridicându-se încet-încet. Așa descrie un reportaj al jurnaliștilor britanici de la BBC țara noastră, ”una dintre cele mai sărace țări ale Europei care nu se sfiește să cheltuie banii publici”.

”Oriunde te uiți, biserici – mici, mari, de inspirație medievală, nou-nouțe, cu acoperiș de tablă sau făcute din lemn, fiecare vopsită în alt stil”, continuă materialul celor de la BBC.

Cu un ritm de construcție de o biserică la fiecare trei zile, jurnaliștii britanici se declară convinși că România este o țară profund religioasă.

”În plus, în centrul Bucureștiului se află în construcție o catedrală enormă. Planul este ca Catedrala Mântuirii Neamului să fie cea mai înaltă clădire de cult din estul Europei, așezată lângă gigantica Casă a Poporului a fostului dictator Nicolae Ceaușescu”, mai notează cei de la BBC.

Marele mister rămâne finanțarea acestei catedrale, construită în mijlocului ”unui stat strâmtorat de bani”.

Jurnaliștii BBC îl amintesc și pe deputatul independent Remus Cernea, un cunoscut opozant al acestei impozante catedrale.

”Ajutată de FMI și una din cele mai sărace țări din UE, România acordă milioane de euro an de an Bisericii Ortodoxe Române”, se precizează în reportaj, unde se subliniază cele peste 100 de milioane de euro plătite drept salarii membrii clerului an de an.

Citeşte mai multe despre:   BBC,   Catedrala Mântuirii Neamului ,   BOR,   bani,   fonduri,   biserici,   Remus Cernea