Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe BCE: Băncile grecești au nevoie să fie recapitalizate pentru a fi la fel de puternice cum erau înainte

BCE: Băncile grecești au nevoie să fie recapitalizate pentru a fi la fel de puternice cum erau înainte

Un articol de: - 11 Sep 2015, 18:49
BCE: Băncile grecești au nevoie să fie recapitalizate pentru a fi la fel de puternice cum erau înainte Externe

Banca Centrală Europeană (BCE) înceacă în prezent să determine de câți bani au nevoie băncile grecești pentru a se recapitaliza, a precizat vineri Daniele Nouy, președintele noii agenții de supervizare bancară (SSM) din cadrul BCE.

"În Grecia, băncile au trecut printr-o criză și bineînțeles au fost slăbite. De acea au nevoie să fie recapitalizate pentru a fi la fel de puternice cum erau înainte"
, a declarat Daniele Nouy.

"În prezent derulăm o analiză amănunțită a băncilor grecești pe baza unor teste de stres pentru a stabili de ce sume au nevoie și ne așteptăm ca procesul să se finalizeze luna viitoare sau în noiembrie"
, a mai spus Daniele Nouy, anunță Dow Jones Newswires, citat de Agerpres.

Un grup de lucru, care include membrii ai Guvernului grec și reprezentanți ai creditorilor (UE, FMI, BCE), va fi înființat în vederea examinării opțiunilor pentru o recapitalizare rapidă a băncilor grecești după alegerile din 20 septembrie, a anunțat marți seară Ministerul Economiei. (Detalii AICI)

Situația băncilor elene s-a înrăutățit în ultimii ani pe fondul declinului economiei și al majorării valorii creditelor neperformante, astfel încât acestea vor avea nevoie de a treia recapitalizare, începând din 2010 până în prezent, când Grecia a avut nevoie de asistență financiară pentru a evita intrarea în incapacitate de plată.

O sumă de 25 de miliarde de euro din ultimul program de asistență acordat Greciei de creditorii internaționali, în valoare de 86 de miliarde de euro, a fost alocată pentru recapitalizarea băncilor elene până la finele acestui an.

Cele patru mari bănci grecești — National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank și Eurobank — sunt prezente și pe piața din România.

Citeşte mai multe despre:   Banca Centrala Europeana,   Grecia,   Bancă