Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un bebeluș de 4 luni, dintr-o familie de romi din România, este cel mai mic copil separat de părinții săi din cauza politicii administrației Trump privind imigrația: Povestea lui Constantin, prezentată de New York Times

Un bebeluș de 4 luni, dintr-o familie de romi din România, este cel mai mic copil separat de părinții săi din cauza politicii administrației Trump privind imigrația: Povestea lui Constantin, prezentată de New York Times

Un articol de: Elena Stanciu - 17 Iun 2019, 11:02
Un bebeluș de 4 luni, dintr-o familie de romi din România, este cel mai mic copil separat de părinții săi din cauza politicii administrației Trump privind imigrația: Povestea lui Constantin, prezentată de New York Times Copii imigranti la granita SUA - Mexic / Hepta Externe

În Statele Unite a izbucnit un scandal fără precedent după ce autoritățile au recunoscut că au separat două mii de copii de părinţii lor imigranţi, imediat după intrarea acestora pe teritoriul american. Iar cel mai tânăr copil care a trecut prin această dramă avea patru luni când a fost separat de părinții săi la frontieră. Este vorba despre cazul unei familii de romi din România, prezentat de jurnaliștii de la The New York Times.  

După momentul separării, Constatin Mutu a petrecut cinci luni într-o casă de primire din Michigan, departe de părinții săi, Vasile și Florentina Mutu, care trăiau în România din cerșit. 

Potrivit sursei citate, reprezentanții guvernului american nu le-au explicat românilor de ce le-a fost luat fiul lor, iar cei de la Departamentul de Securitate Internă au refuzat să comenteze acest caz. 

Majoritatea familiilor care traversează granița dintre Mexic și SUA, provin din America Centrală. Există totuși un grup minoritar de solicitanți de azil care provin și din alte zone, așa cum este familia Mutu. Ei au decis să-și vândă casa pentru a plăti un bărbat care să le aranjeze trecerea în SUA prin Mexic. 

După separarea de părinții lui, Constantin a ajuns la o familie din clasa mijlocie, din Michigan, în timp ce tatăl lui a fost trimis la evaluare psihiatrică, la un centr de detenție pentru imigranți din Texas, în timp ce mama a fost internată în spital pentru că suferea de hipertensiune din cauza stresului. 

Asistenta care s-a ocupat de cazul lui Constantin a reușit să-i contacteze părinții și a păstrat legătura cu mama lui, care fusese deja repatriată în România. 

Aflat în detenție, tatăl lui Constantin a ajuns să sufere de depresie, nu putea dormi și a refuzat aproape toată mâncarea care i-a fost oferită. La un moment dat, un ofițer de la imigrații i-a promis lui Vasile că va fi deportat în România împreună cu fiul lui dacă va renunța la cererea de azil. Bărbatul a acceptat însă, în cele din urmă a ajuns singur în țară. 

Reunirea micuțului Constantin cu familia lui a avut loc abia după cinci luni. Copilul a fost trimis în România în baza unei hotărâri judecătorești, după ce administrația Trump a revenit asupra ordinelor privind imigrația. 

Jurnaliștii de la The New York Times mai notează că familia Mutu a dat în judecată guvernul american. 
 Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   The New York Times,   Donald Trump,   SUA