Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Belgia a inclus România în zona roșie. Testul pentru coronavirus și autoizolarea, obligatorii

Belgia a inclus România în zona roșie. Testul pentru coronavirus și autoizolarea, obligatorii

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Aug 2020, 22:03
Belgia a inclus România în zona roșie. Testul pentru coronavirus și autoizolarea, obligatorii Foto: Hepta - DPA Images / Harald Tittel Externe

Ministerul de Externe a anunțat că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de acces pe teritoriul lor pentru persoanele care vin din România. Țara noastră a fost plasată în întregime în zona roșie. Prin urmare, autoizolarea și testul PCR pentru depistarea infecției cu coronavirus au devenit obligatorii.

 

Belgia a plasat România în zona roșie. Noi condiții de intrare pe teritoriul acestei țări, în contextul pandemiei de coronavirus

 

Din 26 august, întreg teritoriul României a fost plasat în zona roșie. Asta înseamnă că toți cei care sosesc în Belgia din orice regiune a țării noastre vor trebui să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecției cu COVID-19, după sosirea în acest stat.

Testul va fi efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea pe teritoriul lor. 

„Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea. Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, dispunerea măsurii autoizolării și testarea pentru COVID-19 intră în competența autorităților regionale”, precizează MAE, într-un comunicat.

Ministerul de Externe amintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu. 

 

Persoanele care intră pe teritoriul Belgiei trebuie să completeze un formular. Categoriile exceptate

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Din 1 august, toți cei care intră pe teritoriul Belgiei sunt obligați să completeze cu maximum 48 de ore înainte formularul Passenger Locator Form. 

Sunt exceptate de la această măsură persoanele care care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și cele a căror călătorie în afara Belgiei nu depășește 48 de ore. 

Români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658.

În situații absolut excepționale, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice - 0032(0)2 344 0854.