Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Belgia a trimist CARNE PUTREZITĂ în țările din sud-est: "A ajuns și în farfuriile românilor?!"

Belgia a trimist CARNE PUTREZITĂ în țările din sud-est: "A ajuns și în farfuriile românilor?!"

Un articol de: - 13 Mar 2018, 13:36
Externe

Scandal monstru în Belgia. Una dintre ceie mai importante companii care se ocupau cu procesarea cărnii a fost închisă, după ce s-a descoperit că pentru produsele destinate pieţelor din sud-estul Europei se foloseau cărnuri putrezite sau destinate hrănirii altor animale.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Licenţa uneia dintre cele mai importante companii de prelucrare a cărnii din Belgia, Veviba, a fost ridicată de către guvern, după ce controalele la fabricile acestora au scos la iveal probleme mari la carnea de vită tocată şi la coada de bou. Oficialii de la protecţia consumatorilor au găsit urme de carne putrezită şi bucăţi de cadavru, destinate hrănirii altor animale şi extrem de toxice în cazul în care ar fi consumate de către oameni.

Un muncitor de la Veviba a povestit pentru o televiziune belgiană că erau instruiţi să manipuleze datele de valabilitate ale produselor de carne şi să prelungească durata acestora pentru cel puţin un an. Majoritatea acestor produse erau destinate pieţelor din Europa de sud-est.

Ministrul Agriculturii acuză mai multe autorităţi din domeniu că ar fi ştiut despre aceste probleme încă din 2016, dar nu au luat nicio măsură.

Ministrul belgian al Sănătăţii subliniază că au fost luate măsuri prompte şi adecvate şi anunţă că investigaţiile vor continua.

În afară de închiderea fabricilor Veviba, guvernul belgian a solicitat tuturor supermarketurilor, hipermarketurilor şi magazinelor să scoată de la vânzare toate produsele implicate în acest scandal al cărnii putrezite.

„Solicit în mod public ANSVSA-ului să confirme sau să infirme dacă România a importat din Belgia produse din carne, fabricate de compania Veviba, falsificate cu pasta obținută din carcasa de bovină. De asemenea, să comunice dacă are cunoștință despre reetichetarea acestor produse în sensul ascunderii faptului că le-a expirat data durabilității minimale/termenul de valabilitate, acțiune frauduloasă care ar pune în pericol viața și sănătatea consumatorului român” conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC.

 

Citeşte mai multe despre:   Belgia,   carne