Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Belgia: Cinci persoane au bătut recordul mondial la curățat cartofi - 552,8 kg într-o oră

Belgia: Cinci persoane au bătut recordul mondial la curățat cartofi - 552,8 kg într-o oră

Un articol de: - 30 Noi 2014, 18:27
Belgia: Cinci persoane au bătut recordul mondial la curățat cartofi - 552,8 kg într-o oră Externe

O echipă de cinci persoane care dorea să bată recordul mondial la curățat cartofi și-a îndeplinit obiectivul sâmbătă, la Bastogne (Belgia), la a doua tentativă - 522,8 kg într-o oră, informează 7sur7.

Recordul era deținut din 1993 de cinci americani, cu 485 kg de cartofi curățați în 60 de minute. Echipa belgiană lucrează la Maxim's, cunoscut fast-food din Bastogne, și a vrut să sărbătorească în acest fel cei 25 de ani ai firmei. Cei cinci au eșuat la prima lor tentativă, din 8 noiembrie, când au reușit să curețe "doar" 442 kg.

Se pare însă că a existat o eroare de calibrare a cântarului, așa că patronul Didier Joris a anunțat că vrea să mai încerce o dată. Și sâmbătă recordul de peste 20 de ani a fost bătut.

"Am vrut să aducem recordul în Belgia datorită aspectului cultural. Este un gest cu atât mai simbolic cu cât începe săptămâna cartofilor prăjiți și după ce s-a lansat o petiție pentru înscrierea lor în parimoniul UNESCO", a spus Didier Joris, imediat după omologarea recordului mondial.

Citeşte mai multe despre:   Belgia,   record mondial