Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Benjamin Netanyahu susține că este ținta unor critici pentru că apără Israelul

Benjamin Netanyahu susține că este ținta unor critici pentru că apără Israelul

Un articol de: - 30 Oct 2014, 14:30
Benjamin Netanyahu susține că este ținta unor critici pentru că apără Israelul Foto: bbc.co.uk Externe

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că este ţinta unor critici "anonimi" doar pentru că apără Israelul şi interesele de securitate ale acestuia, relatează Haaretz.

Totodată, el a precizat că  "preţuieşte" alianţa cu SUA în pofida disputelor.

"Când sunt presiuni ca Israelul să renunţe la securitatea sa, cel mai uşor lucru pe care îl poţi face este să cedezi. Primeşti aplauze, ceremonii pe coline înverzite, apoi vin rachete şi tuneluri", a declarat Netanyahu în faţa Knessetului (Parlamentul israelian) la câteva ore după ce un oficial american a fost citat calificându-l drept "laş".

"Nu sunt pregătit să fac concesii care să pericliteze statul nostru", a spus Netanyahu. "Înţeleg, interesele noastre naţionale, având pe primul loc securitatea şi unitatea Ierusalimului, nu sunt printre interesele principale ale acestor forţe anonime care ne atacă pe noi şi pe mine personal. Sunt atacat doar pentru că apăr statul Israel. Dacă nu aş fi ferm în privinţa intereselor noastre naţionale, nu aş fi atacat", a explicat el.

"Respect şi preţuiesc conexiunea profundă cu Statele Unite", a adăugat Netanyahu.

"De la înfiinţarea statului, am avut disputele noastre şi au fost câteva. Am văzut de-a lungul timpului, an după an, cum creşte sprijinul în rândul publicului american. Alianţa strategică dintre ţările noastre continuă şi va continua", a precizat premierul israelian.

Biroul de presă al lui Netanyahu a lansat miercuri o contraofensivă la adresa administraţiei Obama, după ce un oficial american a fost citat de jurnalistul publicaţiei The Atlantic Jeffrey Goldberg afirmând că Netanyahu este "un premier laş", preocupat doar de supravieţuirea sa politică.

Citeşte mai multe despre:   Israel