Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Berlusconi, condamnat pentru fraudă fiscală, are de ales între arest la domiciliu și muncă în folosul comunității

Berlusconi, condamnat pentru fraudă fiscală, are de ales între arest la domiciliu și muncă în folosul comunității

Silvio Berlusconi va primi vineri ordonanța de executare a pedepsei primite în dosarul Mediaset din partea procuraturii din Milano, însă cel mai probabil va fi plasat în arest la domiciliu sau va efectua muncă în folosul comunității.

Potrivit Corriere della Sera, Procuratura din Milano va emite vineri ordonanţa de punere în aplicare a condamnării confirmată vineri de Curtea de Casaţie. Silvio Berlusconi, 76 de ani, fusese condamnat în prima instanţă şi în apel la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală, cu o interdicţie de cinci ani privind deţinerea de funcţii publice.

Pedeapsa de condamnare la închisoare a fost confirmată de instanţa supremă, care a decis rejudecarea la Curtea de Apel din Milano a sancţiunii suplimentare, cea de interzicere a funcţiilor publice.

În privinţa condamnării la închisoare, trei din cei patru ani beneficiază de o amnistie, astfel că Berlusconi ar avea de executat doar un an de închisoare. Însă fostul premier italian ar putea fi plasat în arest la domiciliu sau ar putea efectua muncă în folosul comunităţii.

Totuși, Berlusconi anunțase, înainte de pronunțarea verdictului final, că va refuza să beneficieze de oportunitatea arestului la domiciuliu, acordată persoanelor în vârstă. De asemenea, fostul premier italian a spus că ar prefera să își execute condamnarea în penitenciar decât să facă muncă în folosul comunității. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Silvio Berlusconi,   condamnare,   inchisoare,   arest la domiciliu,   Milano,   Italia