Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Berlusconi: Despărțirea Crimeii de Ucraina a fost democratică. Putin este liderul politic numărul unu al lumii

Berlusconi: Despărțirea Crimeii de Ucraina a fost democratică. Putin este liderul politic numărul unu al lumii

Un articol de: - 28 Sep 2015, 12:57
Berlusconi: Despărțirea Crimeii de Ucraina a fost democratică. Putin este liderul politic numărul unu al lumii Foto: paginaderusia.ro Externe

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat că oamenii din Crimeea au făcut o alegere democratică atunci când s-au despărțit de Ucraina. Cât despre președintele rus, Berlusconi consideră că Putin este cel mai important lider al lumii, informează Reuters.

Fostul premier italian a devenit primul politician occidental de anvergură care a vizitat Crimeea, peninsulă ucraineană de la Marea Neagră anexată de Rusia în 2014. Silvio Berlusconi a catalogat drept "democratic" şi "valid" referendumul care a avut loc în Crimeea în 2014, înainte de anexare. Pe de altă parte, el a criticat sancțiunile impuse de Occident Rusiei din cauza rolului ei în criza ucraineană și a afirmat că acestea afectează și afacerile italiene.

"Optzeci şi şapte la sută dintre cetăţenii Crimeei au votat, 93% au votat să se despartă de Ucraina, au votat să fie o republică autonomă, au votat să devină parte a Federaţiei ruse", a declarat Berlusconi într-un discurs pe care l-a susţinut în nordul Italiei.

"Trebuie să vedeţi dragostea, recunoştinţa şi prietenia cu care este primit Putin" în Crimeea, a spus Berlusconi, catalogându-l pe preşedintele liderul politic "numărul unu".

"Femeile i se aruncă în braţe, spunându-i «mulţumesc, Vladimir, mulţumesc, Vladimir»", a adăugat el.

În urma vizitei efectuate în Crimeea, serviciul ucrainean de securitate i-a interzis lui Berlusconi accesul în această ţară în următorii trei ani.

Silvio Berlusconi a fost premierul Italiei de patru ori și este un apropiat al lui Vladimir Putin.

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Ucraina,   crimeea