Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Peste 7.000 de decese în SUA: În jur de 1.100 morți în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | Peste 7.000 de decese în SUA: În jur de 1.100 morți în ultimele 24 de ore

Un articol de: Irina Mina - 04 Apr 2020, 13:02
CORONAVIRUS | Peste 7.000 de decese în SUA: În jur de 1.100 morți în ultimele 24 de ore Foto - Hepta / Zuma Press / Eduardo Sanz Externe

SUA a avut parte de o altă zi neagră, după ce peste 1.100 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanțul total depășind 7.100 de decese. Mai mult, peste 275.000 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut de Universitatea Johns Hopkins.

Autoritățile recomandă purtarea măștilor

 

Vineri, autoritățile au recomandat oamenilor care sunt nevoiți să iasă din locuințe să se protejeze și să poarte măști.

În acest context, chirurgul general Jerome Adams a venit cu detalii privitoare la recomandările autorităților, recunoscând că evoluția situației a fost „confuză pentru poporul american”.

Acesta a spus că oamenii nu ar trebui să înceapă să poarte echipament de calitate medicală, deoarece astfel de măsuri ar trebui rezervate industriei medicale.

„Este vorba despre mine care te protejez și mă protejezi. Este vorba despre noi să ne reunim ca comunități și dacă oamenii aleg în mod voluntar să poarte o acoperire de față, o poartă pentru a-și proteja vecinii ”, a declarat Adams.

Cu toate acestea, Donal Trump a declarat că nu își poate imagina să lucreze în Oficiul Oval sau să întâlnească lideri străini cu mască.

Peste 700.000 de concedieri în martie

 

În martie, 701.000 de oameni și-au pierdut locul de muncă, SUA rupând astfel un șir remarcabil de câștiguri salariale neîntrerupte în ultimul deceniu.

Rata șomajului a crescut la 4,4%, de la un nivel minim de 50 de ani de 3,5%, a declarat vineri Departamentul Muncii.

Angajați și pacienți ai unui spital de copii, testați pozitiv

 

24 de copii și 11 membri ai personalului unui spital de copii din Nevada au fost infectați cu noul coronavirus.

Mai mult, un membru al personalului din unitate a decedat.

În prezent, oficialii de stat din domeniul sănătății așteaptă rezultatele testelor suplimentare pentru a determina amploarea răspândirii coronavirusului în unitate.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, spitalul a implementat noi proceduri. Astfel, s-a oprit din spitalizarea de noi pacienți până pe cel puțin 15 aprilie.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel mondial

 

Joi, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus la nivel mondial a depăsit un milion de cazuri.

În prezent, peste 1.127.000 de persoane au fost infectate de acest virus, care a izbucnit în China, la sfârșitul anului 2019.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 59 de mii , iar peste 234 de mii s-au vindecat.

În România, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, vineri, că 3.183 de oameni au fost testați pozitiv. Dintre aceștia 133 s-au stins din viață.

Dintre cei infectați, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, fapt ce  dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

Pentru moment, 83 de pacienți sunt internați la ATI.

Cu toate acestea, 281 de persoane au fost declarate vindecate, acestea fiind externate din unitățile medicale după cum urmează: 126 la București, 58 la Timiș, 34 la Iași, 5 la Caraș-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 7 la Brașov, 5 la Galați, 2 din Bihor, 2 Argeș, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

 

 

Citeşte mai multe despre:   SUA,   coronavirus,   COVID-19