Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bild: Noi restricții dure ar urma să fie instituite în Germania. Angela Merkel și șefii landurilor pregătesc un pachet de măsuri pentru luna noiembrie / Cum va fi afectată viața cetățenilor

Bild: Noi restricții dure ar urma să fie instituite în Germania. Angela Merkel și șefii landurilor pregătesc un pachet de măsuri pentru luna noiembrie / Cum va fi afectată viața cetățenilor

Un articol de: Elena Stanciu - 28 Oct 2020, 09:12
Bild: Noi restricții dure ar urma să fie instituite în Germania. Angela Merkel și șefii landurilor pregătesc un pachet de măsuri pentru luna noiembrie / Cum va fi afectată viața cetățenilor Foto: hepta.ro/DPA Images / Michael Kappeler Externe

Cancelarul german Angela Merkel și șefii celor 16 landuri se vor reuni, miercuri, într-o ședință în care, potrivit publicației Bild, ar urma să se ia o decizie cu privire la un nou pachet de măsuri de restricție în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Conform sursei citate, cuvântul ”lockdown” nu apare în documentul care urmează să fie dezbătut, însă măsurile sunt dure și se vor aplica pe tot teritoriul Germaniei. Propunerea ar fi aceea ca restricțiile să intre în vigoare pe 4 noiembrie și să fie menținute până la finalul acestei luni.  

Concret, este vorba despre restricții care vizează mai multe aspecte ale vieții cetățenilor germani. Astfel, oamenii își vor putea petrece timpul liber împreună doar dacă sunt membrii aceleiași gospodării, școlile și grădinițele vor rămâne în continuare deschise, toate evenimentele de divertisment ar urma să fie interzise - teatrele, sălile de concert, cinematografele și parcurile de distracții se vor închide. La fel se va întâmpla și cu sălile de fitness, piscinele, saloanele de cosmetică, studiourile de tatuaje și cabinetele de masaj. Și restuarantele, barurile su pub-urile ar urma să-și oprească activitatea, excepție făcând localurile care livrează mâncare. Pe de altă parte, saloanele de coafură ar urma să rămână deschise, cu respectarea strictă a normelor de igienă. De asemenea, își vor putea continua activitatea și cabinetele de fizioterapie.

Totodată, magazinele vor rămâne deschise, cu condiția ca regulile sanitare să fie respectate cu strictețe. Reprezentanții magazinelor vor trebui să se asigure că nu există mai mult de un client pe 25 de metri pătrați.  

Restricțiile ar urma să vizeze și sectorul turismului. Ofertele de cazare în Germania vor fi restricționate masiv, urmând a fi permisă cazarea doar în interes de serviciu și în situații imperios necesare.

În acest context, Guvernul federal plănuiește să ia și o serie de măsuri de sprijin financiar pentru companiile și instituțiile afectate de oprirea activității.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, Germania a înregistrat peste 463.000 de cazuri de contaminare, iar bilanțul deceselor a depășit 10.000.

 

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Angela Merkel,   coronavirus