Biletele de avion s-ar putea scumpi. Mai multe state solicită introducerea „taxei pentru aviaţie” în UE

Biletele de avion s-ar putea scumpi. Mai multe state solicită introducerea „taxei pentru aviaţie” în UE

Mai multe state solicită ca UE să introducă o „taxă pentru aviație” ca măsură împotriva emisiilor nocive generate de aeronave.

BOMBA ANULUI! FUEGO, PRINS ÎN FAPT CU MIRABELA DAUER! IRINA LOGHIN A AFLAT ADEVĂRUL! IMAGINI BOMBĂ

Mai precis, miniștrii de Finanțe din Olanda, Germania, Franța, Suedia, Italia, Belgia, Luxemburg, Danemarca și Bulgaria au prezentat o declarație politică comună, la Bruxelles, prin care au făcut apel la Uniunea Europeană să ia măsuri în ceea ce privește formarea prețurilor în sectorul aviației.

OANA LIS, DIAGNOSTICATĂ CU O BOALĂ GRAVĂ! DIN PĂCATE, TOTUL S-A CONFIRMAT! IMAGINILE CONFIRMĂ TOTUL (GALERIE FOTO)

Declarația a fost înmânată lui Timmermans, nominalizat ca vicepreședinte executiv al următoarei Comisii Europene, care va răspunde de mediu.

ȘOC! CE PĂȚEȘTE CĂTĂLIN BOTEZATU DE CÂND S-A OPERAT? UNDE A FOST VĂZUT DESIGNERUL ȘI CUM A AJUNS SĂ ARATE (GALERIE FOTO)

Astfel, daca noua măsura va fi introdusă, acest lucru va duce la scumpirea biletelor de avion.

Ministerul bulgar de Finanţe a explicat, potrivit g4media, că declaraţia trebuie percepută ca un anunţ politic pentru o dezbatere legată de măsurile care trebuie luate – dacă e vorba de o impozitare suplimentară a companiilor aeriene sau de alte asemenea instrumente financiare.

„Transportul aerian leagă oamenii din întreaga lume şi este important pentru creşterea economică. În acelaşi timp, aviaţia are o influenţă semnificativă asupra mediului, provocând aproximativ 2,5% din emisiile globale de dioxid de carbon, precum și alte influenţe negative, precum zgomotul și poluarea aerului”, se menţionează într-un comunicat de presă Ministerului de Finanţe de la Sofia.

Urmăriți B1TV.ro și pe