Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Bill Gates, cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA. Co-fondatorul Microsoft deține aproape 98.000 de hectare de terenuri agricole

Bill Gates, cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA. Co-fondatorul Microsoft deține aproape 98.000 de hectare de terenuri agricole

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Ian 2021, 22:43
Bill Gates, cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA. Co-fondatorul Microsoft deține aproape 98.000 de hectare de terenuri agricole foto: Hepta.ro / DPA Images / Christian Böhmer Externe

Poate că Bill Gates nu mai este cel mai bogat om din lume, dar poate revendica un nou titlu, și anume acela de „rege” al terenurilor agricole din America, scrie Market Watch, care notează că, potrivit unui nou raport, co-fondatorul miliardar al Microsoft a devenit cel mai mare proprietar de terenuri agricole din Statele Unite, cumpărând în tăcere parcele masive în țară.

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, este cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA

 

Portofoliul lui Bill Gates cuprinde în prezent circa 242.000 de acri (echivalentul a aproape 98.000 de hectare) de terenuri agricole și aproape 27.000 de acri (circa 11.000 de hectare) din alte categorii de terenuri în 19 state americane, cele mai mari suprafețe totale deținute de el regăsindu-se în Louisiana (69.071 de acri, adică în jur de 28.000 de hectare) și Arizona (25.750 de acri, adică peste 10.000 de hectare), conform The Land Report, o revistă pentru investitori în terenuri, care urmărește acțiunile principalilor proprietari.

Terenurile sunt deținute fie direct, fie indirect prin Cascade Investment, firma cu sediul în marja Seattle pe care Bill Gates – al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 132 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg – a înființat-o pentru a gestionarea averii sale impresionante.

Un indiciu despre implicarea lui Bill Gates în sectorul agriculturii a reieșit dintr-un profil realizat de Wall Street Journal în 2014 despre Michael Larson, managerul financiar care este director de investiții la Cascade. Materialul arăta că firma deținea „cel puțin 100.000 de acri (peste 40.000 de hectare) de terenuri agricole în California, Illinois, Iowa, Louisiana și alte state – sau o arie de șapte ori mai mare decât Manhattan”.

Agricultura reprezintă un punct de interes și pentru Fundația Bill & Mellinda Gates, uriașa organizație de caritate deținută de Gates și soția sa.

Totuși, deși Bill Gates este cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA, el este departe de a fi și cel mai mare proprietar de terenuri al națiunii la modul general, poziție ocupată în prezent de John Malone, președintele Liberty Media, cu 2,2 milioane de acri (aproape 900.000 de hectare) în portofoliu.

 

Citeşte mai multe despre:   Bill Gates